IDETE NA MORE? Evo šta sve može da pođe po zlu dok ste na letovanju! (FOTO)

Neretko se desi da se na godišnjem odmoru, umesto da se relaksiramo od stresa i opustimo, samo umorimo ili čak razbolimo. Ovo su moguće katastrofe zbog kojih se svake godine barem neko od nas na letovanju iznervira

  • 11

Brojite dane do raspusta ili godišnjeg odmora? Hm. Prebrojte ih ponovo. Iako se svi radujemo letovanju i nadamo se relaksaciji, često se baš na odmoru - umorimo!

Stručnjaci otkrivaju koje sve zdravstvene i druge tegobe možete imati vi ili vaša deca, upravo kad odete na more, planinu, u selo, banju ili gde vas odnos mašte i mogućnosti već nanese. Ako uskoro krećete na put, spremite se na sve ono loše što može da vas snađe.

Zubobolja

Letenje avionom  može da pokrene bol za koji vas pre nije mučio zbog promene u nadmorskoj visini: mali džepovi vazduha se pojavljuju u udubljenjima ili oko karijesa i to izaziva bol.

Zatvor

Kako uđete u avion, vaš stomak postaje osetljiviji. Još ako idete na dug put... Usporava se brzina kojom hrana putuje kroz vaš stomak i to izaziva zatvor.

Odmah ćete se razboleti

Da li ste čuli fenomen "bolest odmora"? Svaka trideseta osoba se razboli čim proba da se opusti. Mnogi objašnjavaju pojavu hormonom stresa: Naime, dok smo pod stresom lučimo adrenalin zbog kog lakše "odbijamo" viruse. Čim se opustimo: eto virusa!

Vrućina izaziva pad šećera

Toplo vreme izlaže dijabetičare većoj opasnosti od hiperglikemije. Ako imate dijabetes, pazite na nivo šećera stalno.

Izaziva migrenu

Možda ste otišli da vas ne bi bolela glava, ali realnost je drugačija. Zbog toplote, hipotalamus, prirodni termostat našeg tela,  se poremeti. Mnogi je dobiju i zbog turbulencija u avionu.

Bićete uspavani

Verovatno ne spavate dovoljno, te kada dođete i nema ko da vas budi: hm, spavaćete 12 sati. Neispavanost, vrućina, prejedanje, alkohol... Sve su to recepti za svakodnevnu sijestu.

Post-odmorna depresija

Ne peva Lana Del Rej "Summertime Sadness" bez veze. Taman ste se odmorili, sunce, letnja ljubav... I pravo u kancelariju! Užas! Ako možete, dajte sebi bar dan između vraćanja na posao i odmora. Odmah se otpakujte da vas ne bi kofer u uglu sobe stalno podsećao da je odmor gotov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doom

    11. jun 2014 | 22:20

    Cemu ovoliki paranoicni tekstovi u ovoj zemlji? Ne razumem. Jos malo pa cemo da citamo tekst sa naslovom "Sta moze da podje po zlu dok ovo citate".

  • Milena

    11. jun 2014 | 22:29

    Meni bolest nastupa cim odmor prodje

  • PokojnaMileva

    11. jun 2014 | 22:20

    Neko nema pare za avio pa nece da ga bole zubi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA