KAKO DO GLATKIH NOGU: Izbegnite kobne greške pri brijanju

Gotovo svaka žena, a samim time verovatno i vi, pravi ove greške prilikom brijanja nogu. Ali vreme je da promenite loše navike

  • 0

Brijanje je poprilično jedna naporna radnja koju, doduše, žene moraju leti da praktikuju gotovo svakog dana, ukoliko ne žele da hodaju maljave gradom. A sigurni smo da to ne želite.

Ali kako bi vam ceo proces lakše pao, a rezultati bili što dugotrajniji, nekoliko je grešaka koje sigurno radite, a ne bi trebalo. Zato se potrudite da ih izbegnete.

Počinjete s brijanjem čim uđete u kadu

Stručnjaci savetuju da pod vodom ipak provedete oko 15 minuta, pre nego što počnete s brijanjem jer će to omekšati dlake i otvoriti folikule. Međutim, ne valja ni preterivati sa potapanjem jer će se koža smežurati, pa nećete moći temeljno da obrijete noge.

Noge brijete ujutru

Bolje je uveče pre spavanja. Noge blago otiču dok spavate i to može da dovede do toga da se dlačice povuku dublje u folikulu. Zato kad se noge obriju pre spavanja mogu duže da ostanu glatke.

Brijanje "na suvo"

Bez obzira na to koliko vam se žuri, nemojte to da radite. Nanesite na noge penu s hidratantnim sastojkom jer će tako lakše britvica kliziti, a vi ćete izbeći ogrebotine i mogućnost da se posečete. U slučaju krajnje nužde, čak i pena koju koristite za kosu će dobro poslužiti.

Koristite brijač s jednim žiletom

To je u redu, s vremena na vreme. Ali, za svakodnevno korišćenje stručnjaci preporučuju britvicu sa četiri ili pet oštrica. Rezultat će biti glatka koža, a žilet će se probiti i do teško dostupnih mesta poput kolena i gležnjeva.

Ne menjate brijač dovoljno često

Brijač neće biti efikasan ukoliko ga ne zamenite na prvi znak tupljenja. Preporučeni rok trajanja je između 5 do 10 brijanja. Stara i iskorišćena britvica može da uzrokuje oštećenja kože i crvenilo, pa postoji opasnost od nakupljanja bakterija, što može da izazove infekcije.

Brijanje u pravcu suprotnom od rasta dlaka

U prvom potezu isključivo brijte noge prema dole, u pravcu rasta dlaka, a ako imate osetljivu kožu nemojte ih uopšte brijati prema gore, odnosno suprotno od pravca rasta dlaka. Dok brijanje prema gore može dublje ukloniti dlaku, to takođe povećava mogućnost da se posečete ili da se koža inficira i iziritira. U slučaju da su vam dlačice kraće i da ste dobro ugrejali i namazali kožu, brijanje suprotno od smera rasta dlačica mnogo je sigurnije.

Koristite partnerov brijač

Britvice namenjene muškoj bradi i licu nisu toliko efikasne za žensku kožu. Stoga se držite britvica koje su namenjene ženama.

(Telegraf.rs/MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA