SAZNAJTE: Da li imate kamen u bubregu

Ko nije imao pesak ili sitne kamenčiće u bubregu, ne zna šta je muka. Onaj ko jeste, može da potvrdi da je u pitanju jedan od najjačih bolova koji čovek može da doživi. Srećom, ako se na vreme reaguje, postoje načini da se ova agonija spreči

  • 1

Pojava kamena u bubregu u ranoj fazi ne daje jasne simptome. Međutim, čak i lagano kretanje bubrežnog kamenca može da paralizuje osobu i izazove strahovit bol koji se često upoređuje s onim koji žene proživljavaju tokom porođaja.

Evo na koje simptome bi trebalo odmah da reagujete i javite se svom lekaru.

Jaki bolovi u leđima i donjem delu stomaka - Bol počinje iznenada kada se kamen kreće u urinarnom području. Napad boli može potrajati dugo ili se pojavljivati povremeno.

Bolovi u karlici i umor - Osoba može osećati groznicu ili izuzetnu hladnoću.

Manjak energije -  Može se pojaviti drastično smanjenje energije, pa čak do te mere da osoba ne može ni da hoda.

Krv u urinu - Izrazito narandžasta boja mokraće i oštar bol u području bubrega mogu biti simptomi pojave bubrežnog kamenca.

Neprijatan miris urina - Ukoliko je još pomešan sa tragovima krvi, to su definitivno simptomi pojave bubrežnih kamenaca.

Povraćanje - Pojava bubrežnog kamenca može biti propraćena jakim mučninama i povraćanjem.

Svrab tokom mokrenja - Česta potreba za mokrenjem, koja može biti praćena svrabom ili peckanjem, jedan je od glavnih simptoma prisustva bubrežnog kamenca.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA