KAKO DA: Nek vaš kupaći uvek bude kao nov!

Nije lako naći savršen bikini, a kada ga nađemo, pravilnim održavanjem možemo da ga nosimo nekoliko godina i poštedimo sebe muka traženja novog kupaćeg kostima

  • 1

Znamo koliko je teško pronaći kupaći kostim u kojem se osećamo prijatno i zadovoljni smo time kako nam stoji. Baš je zato pametno čuvati ga da traje što duže, a evo kako to možete učiniti.

Isperite ga i nakon sunčanja

Čak i ako se niste kupali, već samo sunčali, kupaći kostim svakako treba da isperete. Stručnjak za čuvanje odeće i čišćenje Meri Marlou Leveret ističe za About.com da je to važno zato što sunce i ulje s površine kože takođe utiču na tkaninu. Ne treba ni napominjati da bikini morate da isperete slatkom vodom nakon kupanja u bazenu ili u moru, zbog soli ili hlora.

Ručno pranje

Kako se već složilo mnogo stručnjaka, kupaći kostim je najbolje oprati na ruke. Stavite li ga u veš mašinu, moguće je da će oštetiti osetljive delove i deformisati korpice ili saviti žicu u njima.

Sapun za ruke je dovoljan

Detaljnim ručnim pranjem možete ukloniti svu prljavštinu i ako kupaći operete običnim sapunom. Hemijski deterdženti su prejaki za ovako osetljive tkanine, a sapun je dovoljno jak da ih očisti. Naravno, vrlo je bitno da kostim dobro isperete tečnom vodom.

Sušenje

Ako imate vremena i volje, kupaći kostim najbolje bi bilo osušiti tako da ga zarolate u suvi peškir da bi upio višak vode, a zatim položite na suvu površinu i ostavite da se osuši. Ceđenje i vešanje takođe mogu da uzrokuju rastezanje i deformisanje. Izbegavajte i sušenje direktno na suncu jer izbleđuje boje.

Rotirajte kupaće kostime

Da bi se materijal vratio u prvobitno stanje, treba mu 24 sata nakon što ste ga nosili i oprali. Ako ga svakodnevno nosite, veća je mogućnost da se rastegne i izgubi formu.

Kupaći kostim, Bikini, Pranje veša

Priprema novog kupaćeg kostima

Dizajneri iz kuće "Vix Swimwear" preporučuju da pripremite novi kupaći kostim pre odlaska na godišnji. Stavite kupaći u mlaku vodu s malo sirćeta i ostavite oko pola sata. To će sprečiti da boja izbledi, posebno ako budete uživali u višim temperaturama vode, možda u đakuziju.

Pazite gde sedite

Kada god je to moguće, sedite na peškiru ili se omotajte pareom. Grube površine poput betona, pločica ili drvenih klupa mogu uzrokovati oštećenje materijala.

(Telegraf.rs / About.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grofica

    10. jul 2014 | 03:02

    Citava filozofija oko kupaceg koji uglavnom nosimo jednu sez onu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA