Ljudska duša je poput svetla! Može da se, po potrebi, pali i gasi

Naučnici tvrde da su u donjem delu velikog mozga pronašli "tačku duše", odnosno svojevrsni prekidač koji utiče na to kada ćemo biti svesni sveta oko sebe, a kada ne

  • 0

Naučnici su pronašli "tačku duše", odnosno mesto u mozgu koje "uključuje" i "isključuje" svest što bi, prema njihovom mišljenju, moglo da pomogne pacijentima koji se nalaze u komi.

Tokom pregleda, američki naučnici su stimulacijom ove tačke u mozgu, kao prekidačem, uspeli da ženu koja boluje od epilepsije ubace u stanje svojevrsne kome, a zatim je i probude, piše časopis "New scientist".

Revolucionarno otkriće se dogodilo "slučajno", kada su stručnjaci pokušavali da pronađu tačku koja kod pacijenta uzrokuje epileptične napade, a pronašli su nešto što mediji već nazivaju "tačkom duše".

- To je bilo kao kada krenete da upalite auto, a osim motora, uključite i mnoge druge aparate u kolima - prokomentarisao je ove nalaze Muhamed Kubejši, istraživač na Džordž Vašington univerzitetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA