Tri začina kojima ćete produžiti život!

Jedna američka lekarka savetuje: “Pomešajte ova tri sastojka i nećete oboleti od raka!”. Sve i da nije u pravu, u pitanju su dva začina koja sigurno imate u svojoj kuhinji i jedan nešto egzotičniji, ali ga nije teško naći. U svakom slučaju, ne škodi da probate, a svakako ćete dobiti makar ukusno jelo

  • 4

Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od začinske billje kurkume. Američka lekarka, Karolin Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može sprečiti rak. Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka.

Ova saznanja su, kako govori lekarka Andersen, nastala na osnovu dve hiljade godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da, ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

RECEPT JE SLEDEĆI:

Pomešajte 1/4 kašičice kurkume sa 1/2 kašičice maslinovog ulja. U to dodajte veći prstohvat svežeg samlevenog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali i dodavati raznim jelima, supama i salatama.

Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodamo na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.

No, šta od svega toga tačno sprečava rak i širenje raka? Odovor je ova lekarka dala na svom blogu.

- Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekuli u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekat nazivaju se kurkumin.

Najnovije studije otkrile su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u digestivnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava efikasnost kurkume za čak 200 odsto - napisala je ona.

Anderson je još naglasila kako je za uspešno preveniranje raka, ali i uništavanje ćelija raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.

- Koristite je što je češće moguće - govori Anderson i dodaje kako ova smesa, odnosno prirodni lek protiv zloćudne bolesti, nema neželjenih efekata.

(Telegraf.rs / Atma)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bozana dujlovic

    28. oktobar 2014 | 20:38

    licno sam se uverila. ovo je sveta biljka, maslinovo ulje i papar . bila sam kod ljekara i rekao da su mi nalazi odlicni , imam osteoartritis koristim samo 2 mjeseca.

  • Roki

    18. jul 2014 | 09:23

    Sta je kurkuma?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA