Evo zašto nema leka za ebolu!

Da se desi epidemija ebole u Londonu, Parizu ili Njujorku umesto u Zapadnoj Africi, da li bi proces pronalaska leka od ebole bio ubrzan?

  • 4

Predsednik britanskog Fakulteta za javno zdravlje, Džon Ešton izneo je optužbu upućenu farmaceutima koja je potresla medije. On tvrdi da lek za ebolu nije pronađen jer ubija uglavnom Afrikance. On tvrdi da bi se vakcina momentalno pronašla kada bi ebola napala London.

On kaže da Zapad treba da tretira smrtonosni virus kao da uzima maha u najbogatijim delovima Londona, umesto samo u Sijera Leoneu, Liberiji i Gvineji.

Ešton poredi međunarodni odgovor na ebolu poput onog kada je virus side ubijao hiljade Afrikanaca godinama.

- U oba slučaja (i ebole i side), čini se da je pogođenost nemoćnih manjinskih grupa doprinela sporom odgovoru i neuspehu u angažovanju medicinskih resursa na međunarodnom nivou- , tvrdi Ešton.

Doktor Ešton još jednom je napomenuo da više novca mora biti uloženo u istraživanje kako bi se pronašao lek.

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jana

    4. avgust 2014 | 16:17

    Zaista mi je ovo isto prvo palo na pamet ali sam potisnula iz razloga sopstvene neupucenosti i neznanja ove oblasti medicine.Zakljucak sam donela samo na osnovu pogubnih istoriskih cinjenica koje govore u prilog diskriminacije koja je uzasna bila i koja verovatno i dalje tinja jer mnogo stradaju ljudi Afrike,a i zbog opste ravnodusnosti zapadne civilizacije koja je odraz sebicnosti .

  • djole

    5. avgust 2014 | 19:14

    Ne želim uopšte da znam koji natalitet imaju afrikanci i gde će svi ti ljudi?! I pored HIV-a i ebole....

  • arap

    4. avgust 2014 | 22:44

    Al si ga rekla, svaka ti cast.. ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA