Pesma tinejdžerke koja se ubila zbog anoreksije će vas rasplakati (VIDEO)

Nakon smrti El Holms, roitelji su otkrili da je tajno tražila sajtove koji su promovisali anoreksiju i bulimiju. Dugo je jela i povraćala i pokušavala da smrša, a onda je odlučila da uzme svoj život

  • 0

Elenor Holms je  bila sjajan đak i odlična muzičarka, ali njeni drugari i nisu imali pojma sa kakvim mračnim demonima se borila ova petnaestogodišnjakinja.

Eli je posećivala sajtove posvećene anoreksiji i bulimiji i potajno se brinula da nikada neće biti dovoljno lepa i mršava. Anoreksija je ugasila njen 15 godina dugačak život, a u pesmi "Mirror" opevala je svoje muke.

- Ogledalce, ogledalce, zar ne vidiš, To što si joj pokazalo je smrtonosno, ubilo si tu malu devojčicu -, neke su od reči njene pesme „Ogledalce, ogledalce“.

Njena porodica nije ni slutila da se sa Elenor dešava nešto čudno i da je na ivici.

Nakon njene smrti otkrili su da je tajno tražila sajtove koji su promovisali anoreksiju i bulimiju. Ona je već duže vremena jela i povraćala i pokušavala da smrša, a onda je odlučila da se ubije.

Njena majka Lej (40) kaže da nije primetila znake depresije kod devojčice i da ima snimak u kom se smeje samo nekoliko sati pre samoubistva.

- Ne znam zašto je moja talentovana, briljantna, popularna i zabavna devojčica odlučila da se ubije. Nije ostavila oproštajnu poruku. Ni svom malom bratu kojeg je obožavala nije se obratila. Ni reč nije ostavila svom dečku niti bilo kome od svojih bliskih prijatelja. Nije bilo depresije – jednostavno se nešto prelomilo u njoj – kaže njena majka, koja radi kao učiteljica u internacionalnoj školi u Kini.

Lej je na kompjuteru svoje ćerke našla razlog za njeno samoubistvo.

- Istorija njenog pretraživača otkrila mi je njene tajne i pritisak pod kojim je bila. Ona je želela da bude mršavija, lepša i da ima drugačiju kosu. Posećivala je sajtove koji su promovisali anoreksiju – priča Lej.

Elenor je bila dobar učenik i planirala je da postane dečiji psiholog, bila je kapiten plivačkog tima svoje škole, a bila je i u fudbalskom timu. Svirala je tri instrumenta i volontirala je pomažući siročićima u Tanzaniji.

Porodica živi u Kini zbog Lejinog posla, ali su poreklom iz Butla u Engleskoj.

Sada Lej pregovara sa novozelandskom pevačicom Anitom Prajm da snimi verziju Eline pesme „Ogledalce, ogledalce“ kako bi pomogla devojčicama koje su opterećene svojim izgledom.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA