Zašto je 29. godina najbolja u vašem životu?

Iako ste možda baš te godine u najvećim životnih nedoumica, samo sa toliko godina ćete biti najpopularniji i imaćete čak 80 prijatelja!

  • 2

Iako se u dvadeset i devetoj godini možda pitate "gde vam je otišla mladost" i brinete da li je vreme da se uozbiljite, možda postoji mala uteha: u toj godini života ste najpopularniji u čitavom životu.

Sudeći po najnovijem istraživanju, u poslednjoj godini naših dvadesetih imamo 80 prijatelja, što je rezultat toga što i dalje održavamo kontakt sa ljudima iz škole ali smo ostvarili i nova poznantstva zahvaljujući poslu.

U studiji je učestvovalo 1.505 Britanaca, a otkriveno je da prosečna osoba ima 64 prijatelja od kojih je većina upoznata na poslu a ne tokom školovanja.

Pored posla, prijatelje upoznajemo i tokom društvenih aktivnosti i izlazaka, dok su društvene mreže na četvrtom mestu.

Istraživanje je takođe pokazalo da više zajedničkog imamo sa kolegama sa posla nego sa ljudima iz škole ili detinjstva.

Razlog za ovo verovatno leži u činjenici da sa kolegama delimo muke rada pod stresom i provodimo više vremena među njima nego ikada pre.

Podaci su takođe otkrili da osobe koje rade u marketingu imaju najviše prijatelja na poslu, a iza njih se nalaze kuvari, umetnici i dizajneri.

(Telegraf.rs/b92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA