Da li postajete psihotični od Tvitera?

#Onokad potpuno poludite i svet staje u #140karaktera. Izgleda da će ovo uskoro postati prava dijagnoza, a nadamo se da je neće vama uspostaviti

  • 3

Ideja da postoji bolest zvana Tviter-psihoza izneta je u časopisu "The Journal of Nervous and Mental Disease". Utemeljena je na slučaju 31-ogodišnje devojke koja je doživela nervni slom nakon što je postala opsednuta Tviterom.

Provodila je sate čitajući i ostavljajući Tvitove, prestala je da spava i da jede, o društvenim odnosima da ne govorimo.

S vremenom je počela da se obmanjuje i razvila je tešku paranoju, koja se manifestovala u nalaženju simbola u tuđim tvitovima, koji bi joj govorili šta da radi i kako da obavlja zadatke, koje bi takođe videla u tvitovima. Nakon dva meseca je počela da uviđa te simbole i u stvarnom svetu.

television_paranoia

Studija spekuliše da je struktura Tvitera - 140 karaktera, automatski spam odgovori, plodno teme za razvijanje psihoze. Praćenje društvenih mreža će možda u budućnosti sve više pomagati u postavljanju dijagnoze mentalnih bolesti.

Za sada, ne znamo koliko ovo ima smisla. Da li vi možda znate nekoga ko je skroz odlepio od društvenih mreža?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mordecai

    8. avgust 2014 | 17:11

    da

  • Sanja

    10. avgust 2014 | 12:10

    Više puta rečeno da su društvene mreže propast za samog čoveka, za vezu i brak, ali one ipak postoje, pa ko je za to odgovoran... Nekada je sve bilo bolje, iskreno i lično, sada sve skriveno, u zavijenoj formi i uglavnom osude na razne teme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA