STIGAO JE VIKEND: Evo kako da sprečite mamurluk!

Uživajte u draženom stanju alkoholisanosti, bez posledica. Pročitajte ove savete, ostavite auto u garaži i popijte čašicu za svaki put kada vas je šef iznervirao!

  • 0

Glavobolja, mučnina, vrtoglavica, umor, loše raspoloženje… Kao da nijedno slavlje ne može da prođe bez dobre čašice ali i bez mamurluka…Evo pet načina kako da sprečite mamurluk!

Mamurluk je skup raznih neprijatnih fizioloških simptoma koji se javljaju posle konzumiranja alkoholnih pića.Najčešće efekti mamurluka su glavobolja, mučnina, osetljivost na svetlost i buku, letargija, pad raspoloženja, dijareja i žeđ. Tokom mamurluka takođe mogu da se jave osećaj napetosti i depresija.

HIDRATIZUJTE SE

Osnovni uzrok mamurluka je dehidratacija. Zato uzimajte dosta vode dok pijete alkoholna pića. Najbolje po jedan decilitar vode između svake čašice. Iz istog razloga se i kafa ne preporučuje jer provocira gubitak vode iz organizma.

ALKOHOL+VOĆE

Pića koja sadrže sokove kao što je kampari-đus, obezbeđuju nam vitamine dok pijemo alkohol i tako delimično apsorbuju štetno dejstvo alkohola. Isto svojstvo ima i mleko pa sve vrste koktela možete opušteno da pijete, naravno, umereno!

ŠPARGLE

Rezultati južnokorejskog istraživanja potvrđuju da špargla, bogata amino kiselinama i mineralnim solima, uklanja toksine prisutne u organizmu posle konzumiranja alkohola.Tokom cele godine nije moguće naći sveže, ali smrznute možete kupiti u svim većim marketima.

ŽITARICE I NARANDŽE

Vitamini C i B prosto nestaju pred alkoholom pa bi zato trebalo da uzimamo hranu koja je bogata njima. Pre nego što počnemo da pijemo, dobroje da jedemo krompir,ljutu papriku, pomorandže, žitarice. Sveža hrana je uvek bolje rešenje od suplemenata!

ZA GLAVOBOLJU – NIŠTA

Alkohol utiče na pojačano lučenje prostangladina, koji podstiču upale ali značajno smanjuju bol. Aspirin je supstanca poznata po tome što inhibira prostangladine. Zaključak je da ne treba posezati za ovim tabletama ukoliko smo dosta popili!

(Telegraf.rs/SanPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA