KAKO DA: Nek vam kupaći kostim izgleda novo i sledeće godine!

Ne morate svake godine da kupujete novi kupaći. Ako ste ovog leta najzad našli onaj savršeni, očuvajte ga tako da ga možete nositi i na sledećem letovanju

  • 0

Godišnji odmor je gotov, a naši će kupaći kostimi, nažalost, ponovo godinu dana čamiti u ormaru. To ne znači da ih pravo iz kofera možemo samo prebaciti u vreću na dnu ormara - ako želite da još godinama izgledaju kao novi, obavezno poslušajte naše savete.

Kupaći kostim operite na ruke

Svakako predlažemo pažljivo pranje na ruke jer se kupaćem kostimu u veš-mašini može dogoditi svašta - od ispadanja ukrasa ili žice iz gornjeg dela pa sve do okretanja jastučića u gornjem delu.

Hladna voda

Kupaći kostim najbolje je prati u hladnoj vodi, s malo deterdženta i omekšivača. Vruća voda ponekad može razvući likru u kostimu zbog čega bi on mogao da se rastegne.

Dobro ispiranje

S obzirom na to da kostime nećete nositi do sledećeg leta, pobrinite se da dobro isperete sve ostatke deterdženta i omekšivača iz njega da se tkanina ne bi uništila, a boje isprale.

Sušenje na vazduhu, ali ne i na suncu

Kupaći kostim nikad nemojte stavljati u sušilicu. Pre spremanja u ormar, kupaći kostim osušite na vazduhu, ali ne i na suncu kako boje ne bi izbledele.

Spremite ih za zimu

Kupaće kostime je najbolje držati u platnenim vrećicama - nikako plastičnim vrećama. Ako imate posebnu fioku za njih, možete ih ostaviti i van platnenih vrećica, ali obavezno ih lepo i uredno složite da ne bi izgubili formu.

(Telegraf.rs/MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA