≫ 

Šta nam govori veličina domalog prsta desne ruke kod muškarca?

Studija koju su sproveli južnokorejski urolozi otkrila je da desna ruka kod muškaraca govori puno o njegovoj plodnosti

  • 10

Istraživanje koje su sproveli južnokorejski urolozi univerzitetskih bolnica u Inčeonu i Seulu promeniće zauvek način na koji gledamo na ruke jače polovine.

Naime, studija otkriva da desna ruka kod muškaraca govori puno o njegovoj plodnosti. "Što je domali prst desne ruke duži u odnosu na kažiprst, to su testisi veći, pa samim tim i efikasniji što se plodnosti tiče", navode istraživači na osnovu podataka prikupljenih od 172 muškarca starosti od 20 do 69 godina.

Testisi imaju, u proseku, od tri do četiri centimetra po dužini i od dva do 2,5 centimetara po širini, a teški su između 20 i 25 grama.

Ranijim istraživanjem je ustanovljeno da veći testisi sadrže više Sertolijevih ćelija, koje obezbeđuju proizvodnju sperme. Južnokorejski naučnici ističu da starost i visina muškarca nemaju nikakve veze sa veličinom njegovih testisa, koja tek zanemarljivoj meri zavisi od njegove težine.

(Telegraf.rs / Tajug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. septembar 2014 | 19:50

    Ringe, ringe, raja...

  • atila

    2. septembar 2014 | 18:32

    Meni govori da imam mnogo debele prste!

  • bla

    2. septembar 2014 | 20:04

    i opet nekolicina ljudi pise sudbinu za ceo svet.....dal je to realno uvek sam se pitao kod te statistike od 100 ispitanika dobili smo prosek za ceo svet....kakao je to moguce moze li mi neko objasniti jer sam mozda glup a ne znam......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA