Evo šta profil fotka na Fejsu otkriva o vama

Svaki put kada objavite fotografiju na nekoj od društvenih mreža, vi možda i nesvesno ostavljate poruku drugima i samim tim pokrećete brojne posledice. Zato, sledeći put dobro razmislite koju fotografiju ćete odabrati da predstavlja vaš profil

  • 0
Kreativni Fejsbuk profili Printskrin: Facebook

Vaša profil slika dostupna je svakome koga zanima, a o vama otkriva mnogo više nego biste možda želeli.

Nedavno je sprovedena studija koja je objavljena u članku pod imenom 'Why Profile Pictures Are Liars', a u njoj su istraživači ispitivali onlajn korisnike, i pokazivali im profil slike njima nepoznatih osoba.

Bez ikakvih drugih dostupnih informacija o osobama, ispitanici su morali da ocene njihovu ličnost, privlačnost, borbenost, kreativnost, zlobu odnosno poverljivost, kao i inteligenciju.

Sve pokazane slike bile su slikane pri skoro jednakom osvetljenju, ali na nekima su osobe imale drugačije izraze lica.

Ono što je iznenađujuće jeste da i najmanja promena izraza lica iste osobe deluje jednako snažno kao da je reč o potpuno drugoj osobi. Ispitanici su istim osobama sa različitim izrazima lica dali potpuno drugačije karakteristike i crte ličnosti.

Kada su profil slike u pitanju, ne radi se dakle nužno o tome jesmo li nekome privlačni ili ne. Taj neko ko će proučavati vašu fotografiju i na osnovu nje određivati i brojne druge vaše kvalitete, kao i mane.

Slika će nagovestiti vašu inteligenciju, kreativnost, borbeni duh i saosjećajnost. Ali ono što morate imati na umu jeste da možda ne želite da otkrijete ništa o sebi, bez obzira na to, utisak o sebi svakako ostavljate.

(Telegraf.rs / MOJportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA