Ana Vintur: Nagrada za ljudska prava

Glavna urednica američkog izdana modnog časopisa Vogue biće nagrađena za izuzetan doprinos promovisanju LGBT prava

  • 0

Ana Vintur je počastvovana od strane Kampanje za ljudska prava zbog pružanja podrške LGBT populaciji. Glavna i odgovorna urednica američkog Vogue-a primiće nagradu Ally kao saveznik za ravnopravnost na ceremoniji 4. februara.

Kampanja za ljudska prava (Human Rights Campaign) je najveća organizacija za prava LGBT populacije i broji više od milion članova  i simpatizera širom sveta. Na sajtu organizacije piše da je osnovana u cilju unapređivanja prava gej Amerikanaca uz zalaganja za jedanka prava na radnom mestu, u porodici i ostvarivanja svih osnovnih prava u skladu sa zakonima. Tkakođe se kao cilj navodi i povećanje podrške javnosti u SAD-u kroz edukaciju i inovativne programe.

Ally priznanje se dodeljuje osobama koje nisu članovi ove organizacije, ali se zalažu za ciljeve koje ona propagira. Osoba nagrađena ovom nagradom ne sme biti pripadnik LGBT populacije, ali mora pokazati izuzetno zauzimanje i podršku ovoj manjini.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA