Koliko često menjate svoj dezodorans?

Dermatolozi upozoravaju da bi vrstu dezodoransa kojim svoj pazuh štitite od znojenja i neprijatnih miris trebalo menjati na svakih šest meseci

  • 0

Znojenje je prirodan način hlađenja tela i uklanjanja štetnih materija, a dermatolozi preporučuju da se dezodorans menja svakih šest meseci, jer se telo navikne i više ne reaguje.

Oni objašnjavaku i da razne vrste znoja poput onog izazvanog stresom, toplotom ili vežbanjem, imaju karakterističan hemijski sastav pa je tako, na primer, "smrad stresa" izuzetno neprijatan.

Najbolji način za sprečavanje neprijatnih mirisa ispod pazuha su dezodoransi u stiku a, ako je osoba alergična, može ga napraviti sama pomoću raznih ulja i ekstrakata s antibakterijskim delovanjem.

Žute fleke na odeći pojavljuju se zbog reakcije aluminijuma sa znojem, tkaninom ili praškom za veš i zato je neophodno da se pažljivo pročita deklaracija na dezodoransu.

Dermatolozi, takođe, upozoravaju da se ne preteruje s antibakterijskim sapunima i kupkama. Oni otkrivaju "tajnu" koja kaže da su dezodoransi za muškarce i žene marketinški trik, jer je sastav isti, a jedina razlika je pakovanje i aroma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA