VEROVALI ILI NE: Tate baš briga kad beba noću zaplače

Svi znamo da se o novorođenoj bebi uglavnom brine majka. Naravno, otac ne može da podoji dete, a postoje i drugi, objektivni, razlozi za to. Međutim, da li toj, neuravnoteženoj, situaciji doprinosi i činjenica da se muškarci često prave blesavi kad ih plač probudi tokom noći?

  • 20

Muškarci se često prave da spavaju kada čuju plač u toku noći, i nadaju se da će majka ustati i obaviti posao, a najčešći izgovori su im umor i obaveze na poslu.

Brigu o novorođenčetu očevi najradije prepuštaju majci. Skoro polovina njih pretvara se da spava noću kad beba plače, utvrdila je studija britanske kompanije “DryNites” sprovedena na 2000 ljudi.

Oko 44 odsto njih to radi u nadi da će žena ustati, jer smatraju da su u toj situaciji ionako beskorisni. Svaki peti kaže kako njihova deca zovu isključivo mamu, a svaki deseti priznaje da je njihova supruga bolja s decom nego oni.

Najčešći razlozi zašto se muškarci pretvaraju da spavaju su: zato što moraju rano da ustanu ujutru i idu na posao, pravdaju se da jednostavno nisu na redu ili da su previše umorni, piše Daily Mail.

Samo 14 odsto parova smatra da otac treba da se pobrine za dete koje zaplače u toku noći, potvrdilo je istraživanje.

- Takve situacije stvaraju tenzije među parovima. Iako su najčešće tokom prvih dana rođenja deteta, ta zaduženja traju sve do školskih dana u kojima decu muče noćne more i mokrenje. Zato je važno da se roditelji dogovore i podele zaduženja - istakla je Ema Keni, dečiji psiholog.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mora neko da radi.

    18. oktobar 2014 | 14:20

    Ma nije valjda,nego će Otac koju ustaje u 5h i radi kao konj ustati u 2 sata i nosati dete po kući i podojiti ga? Čemu služi porodiljsko? Znači i da usisavam i čistim, perem sudove, spremam hranu još i to? Pa sta ce mi žena onda? Koja je njena uloga? Da stoji ispred ogledala? Da mi bude kao cvet pa da je nekad zalijem u prilazu? Makar cveće ćuti!

  • IVANČICA

    17. oktobar 2014 | 13:55

    Covece, moja beba ni ne zaplace kako treba muz je vec kod krevetca. A kad smo birali mesto za krevetac, insistirao je da bude sa njegove strane kReveta. Imam divnog muza, a moja cerka jos boljeg oca.

  • sladjana

    17. oktobar 2014 | 14:07

    Moj otac je mene uspavljivao nocu kad sam bila beba iako je morao da ustane u 5 h ujutro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA