Masna hrana ubija muškarce! Žene su, nekim čudom, otporne i na to!

Kad je lečenje gojaznosti u pitanju, a posebno kod onih koji unose mnogo masne hrane u organizam, izgleda da je to mnogo važnije muškarcima nego ženama, naravno, ne iz perspektive lepote, već zdravlja

  • 4

Naučno istraživanje je pokazalo da namirnice za većim procentom masnoće imaju lošiji uticaj na zdravlje muškaraca.

Naučnici sa Istraživačkog instituta za dijabetes i gojaznost iz Los Anđelesana sproveli su studiju koja je pručavala uticaj masne hrane na organizme različitog pola. Studija je sprovedena konkretno na miševima.

Rezultati su pokazali da su mužjaci miševa, čija je ishrana podrazumevala masnu hranu, bili skloniji srčanim oboljenjima i upali mozga u poređenju sa miševima ženskog pola.

Ženke miševa koje su takođe jele masnu hranu, imale su srce normalne veličine i malo promena na mozgu. Ovo je prvo istraživanje koje pokazuje da masna hrana ima drugačiji uticaj na organizme različitih polova.

Međutim, teško je dokazati šta je to što ženke štiti od lošeg uticaja masne hrane, kaže doktorka Debora Kreg, jedna od autorki istraživanja.

Ipak, ovakva istraživanja su značajna jer mogu da ukažu na to da lekovi i dijete koji se koriste u lečenju gojaznosti nemaju isti efekat na oba pola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    5. novembar 2014 | 09:16

    Ono što goji čoveka u ova vremena to jeste ŠEĆER gde je bukvalno svuda umešan!!! Slanina je ok, videh je gore na slici...nekada su je na selu isto konzumirali pa niko nije bio debeo. Otkad je počeo raznoraznim namirnicama da se narod brani od gojaznosti on je sve više deblji. Šećer da se ukloni i sve će biti bolje. Pozzz

  • DR Love

    5. novembar 2014 | 11:08

    Zenski organizam mast rasporedi u guzu i grudi zato budu jos lepse (do neke granice naravno)...a muski organizam trpa mast tamo gde ne treba...Trening je zakon, sve moze da izgori pa i ovu slaninu-vezbajte ljudi, i manje secera i masti...

  • Jhj

    11. novembar 2014 | 08:01

    Secer kada se unosi u organizam vise nego sto je neophodno pretvara se u masti i talozi i zato se gojimo...zato smanjine secer i jedite zdravo krecite se i bice bolje :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA