Ovo su operacije za koje nikad nećete imati para!

Većina ovih životno važnih hirurških intervencija ne izvodi se u Srbiji, ali kada bi ne-daj-bože nekome od nas bila potrebna neka od ovih zahtevnih operacija, evo koliko bi novca morao da izdvoji za to negde na Zapadu

  • 6

Ako vas interesuje koliko koštaju neke od najskupljih operacija na svetu, pripremite se za šok. Iako ste očekivali da su u pitanju zahvati iz domena estetske hirurgije, surova realnost će vas iznenaditi. Najskuplje su one intervencije koje bi mogle da nam znače život - transplantacije vitalnih organa.

Pogledajte ovaj cenovnik na kojem svaka stavka košta čitavo bogatstvo:

Transplantacija jetre: 577.100 dolara

Ovo je visokorizičan zahvat jednog od ključnih organa. Pre operacije moraju se uraditi detaljna ispitivanja, kako bi se utvrdilo da li je pacijent podoban za transplantaciju, pa se cena penje do ukupno 600.000 dolara.

Transplantacija koštane srži: do 676.800 dolara

Postoje dve vrste transplantacije koštane srži - zamrznuta i alogena. Ova druga je mnogo skuplja opcija i može koštati do gore navedene sume.

Transplantacija pluća: 797.000 za oba plućna krila, a 561.000 dolara za jedno

Reč je o još jednom vitalnom organu, a ovaj zahvat rezervisan je isključivo za one koji su isprobali sve druge tretmane i kojima je ovo jedina preostala opcija.

Transplantacija srca: 997.000 dolara

Ovo je jedan od najkomplikovanijih zahvata u svetu medicine. Za transplantaciju srca potrebno je imati “sveže”, srce od nedavno preminule osobe, koje odgovara pacijentu. Takođe, ovaj zahvat ne rešava problem, nego samo produžava pacijentov život za otprilike 15-ak godina.

Transplantacija srca i pluća: 1.148.400 dolara

Ovaj zahvat kombinuje dve najkomplikovanije i najriskantnije procedure, pa se izvodi jako retko, uglavnom zbog problema pronalaska odgovarajućeg donatora.

Transplantacija creva: 1.206.000 dolara

S obzirom na svoju dužinu, koja je u proseku oko sedam metara, creva čine najveći ljudski organ, pa je sama činjenica da je moguća njihova transplantacija - neverovatna. To je poslednja nada za životno ugrožene pacijente i najskuplja operacija na svetu.

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gj

    5. novembar 2014 | 20:34

    Najveci ljudski organ je koza

  • Srb

    5. novembar 2014 | 21:28

    Ovo bre kao kod auto limara ...zamena vrata 100 eura,oces i krilo jos 50.....a moze i u kompletu sa sajtnom za samo 189,99 eura....extra ponuda samo danas.

  • Marko

    6. novembar 2014 | 00:35

    I nadamo se da nam nece ni trebati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA