BOSANSKA MAJKA HRABROST: Poklonila sam ćerki bubreg i kao da sam je ponovo rodila!

Nesebična majka iz Republike Srpske, Jevra Tripić, poklonila je svojoj bolesnoj ćerki jedinici bubreg i na taj način joj pružila šansu za novi život

  • 10

Prošlo je pet godina otkako je Darjani Tripić iznenada pozlilo i kada je u Kliničkom centru Banja Luka saznala da je rođena s jednim bubregom, ali da je i ovaj organ izgubio svoju funkciju i prestao da radi. Darjani je bila neophodna trasnplantacija.

Njena samohrana majka Jevra tada je počela žestoku borbu za život svoje jedinice i, svesna činjenice da će izgubiti dete ako nešto ne preduzme, odlučila je da joj donira svoj bubreg, piše Dnevni Avaz.

- Imala sam malu dilemu, jer radim u pekari i živimo od jedne plate. Razmišljala sam šta će biti ako se i ja razbolim, kako ćemo posle živeti, ko će raditi?! Kad sam videla da nema drugog izlaza, rešila sam da spasim nju, a sa mnom šta bude. Kad je sada vidim nasmejanu i srećnu, osećam se kao da sam je ponovo rodila - priča majka Jevra, koja se nada da su teška vremena zauvek ostala iza nje i Darjane.

Tim lekara sa beogradske Vojno-medicinske akademije uspešno je obavio transplantaciju bubrega, uz podršku lekara Milorada Grujičića iz Kliničkog centra Banja Luka. Najvažnije je da je Darjana, koja danas ima 24 godine, zdrava kao nekada.

- Nakon operacije, kada sam se probudila iz anestezije i kada su mi rekli da je sve u redu, tražila sam telefon da zovem mamu, da zovem sve koji me vole da im kažem da sam živa, i opet sam zaspala. Nema kraja mojoj sreći, nema više dijalize. Nema tih reči kojima to mogu opisati tu zahvalnost svojoj mami. Sreća u njenim očima i suza u mojim mogu samo reći majka je majka - kaže Darjana.

(Telegraf.rs / Dnevni Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rilla

    13. novembar 2014 | 12:40

    To je bas lepo I za svaku pohvalu. Ja mislim da bi to uradila svaka majka za svoje dete. Neka ih prati sraca I dobro zdravlje obadve.

  • Mila

    13. novembar 2014 | 12:46

    Suze mi krenuše ! Majka je, jedna jedina! I ja bih za svoje bebice srce, krv svoju dala!

  • draleRS

    13. novembar 2014 | 13:18

    ona nije bosanka,ona je Srpkinja iz Republike Srpske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA