DRVOSEKSUALAC: On je pobedio metroseksualca, žene padaju na kolena pred njim! (FOTO)

Sigurno ste čuli za metroseksualce, koji su u muški svet nečujno uvukli depilaciju, kremice i lak za kosu, ali verovatno još ne znate za "drvoseksualce", najnoviji modni trend među muškarcima

  • 18

Ako pratite modu možda ste već čuli za najnoviji trend oblačenja za muškarce. Tipovi koji se oblače prema tom, novom, trendu imaju zanimljiv naziv: drvoseksualci!

Novi trend se rodio iz duha vremena poslednje decenije, a drvoseksualac, koji je obrisao patos metroseksualcem, pojavio se u svom mačo, robusnom, drvosečastom stilu.

Ali šta je zapravo ta karirano-flanelska pojava zvana drvoseksualac?

- Metroseksualci su danas izumiruća vrsta. Njih su vrlo brzo zamenili muškarci koji pokazuju više zanimanja za to kako opstati u divljini, naravno, gradskoj divljini. Možete ih videti kako cupkaju za šankom čekajući svoje piće, ali izgledaju kao da mogu da obore norveški bor.

Izgleda kao čovek iz šume, a u stvari radi kao programer za dobru platu plus bonuse. Njegov ranac izgleda kao da je unutra sekira, a on u stvari nosi “MacBook Air” - ovako ih je opisao Tom Puzak sa portala "GearJunkie"

On dodaje još i to da postoji široka lepeza različitih drvoseksualaca. Imamo napredne drvoseksualce koji izgledaju robusnije, kao pravi divljaci. Oni otvaraju pivo lovačkim nožem i koriste retro filtere na instagramu. A tu su i oni finiji, “lajt” drvoseksualci, koji paze da im odeća ne bude izgužvana i Puzak predlaže da se oni, kao podvrsta, nazovu “metroseče”.

Postoje i protivnici ovog novog termina koji kažu da on nije legitiman, jer za te ljude već postoji legitiman izraz – “urbani šumar”, ali drvoseksualac je svež termin koji ima potencijal i negde se nadovezuje na izraz metroseksualac, za koji neki i dalje smatraju da predstavlja eufemizam za gej.

(Telegraf.rs / Jazebel)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJA ZAUVEK

    15. novembar 2014 | 15:31

    'Ладно сам дрвосексуалац

  • stara garda

    15. novembar 2014 | 16:21

    Pa i ovo je trenutna moda, prate trend,ima ih hiljade neobrijanih sa ovim kosuljama na kocke-inace po buticima se samo takve sad i prodaju.Nisu jaki,bulje u komp i padaju od jedne dobre samarcine nas koji furamo crne kozne jakne i brijemo bradu.Trenerka stil je jos uvek najaci.Nike patike nosimo i otvaramo flasu zubima

  • Ja

    15. novembar 2014 | 17:24

    Mislim da je naziv za to uvek postojao, dakle seljak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA