Ova stvar definitivno leči rak mozga! Pogledajte koja! (FOTO)

Širom sveta već dugo traje borba za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, odnosno, leKalizaciju, a dokazi koliko je moćno lekovito dejstvo ove biljke u borbi protiv najtežih bolesti, sve su brojniji

  • 10

Podsećamo da je najveći borac za leKalizaciju kanabisa, Rik Simpson, uljem ove biljke izlečio od raka 5.000 ljudi. Sada, još jedno istraživanje potvrđuje delotvornost kanabisa.

Novo istraživanje pokazalo je da se u kanabisu nalaze dve aktivne supstance – tetrahidrokanabinol i kanabidol. Tokom studije, ova dva sastojka testirana su na miševima koji su imali rak na mozgu.

Ovu vrstu raka je izuzetno teško lečiti, a, prema statistikama, tek svaki deseti pacijent zspe da poživi još pet godina nakon što je uspostavljena dijagnoza.

Tim u bolnici “St.George” na Londonskom univerzitetu primenio je različite vrste tretmana na miševima, samo s kanabionidima i s kanabionidima u kombinaciji sa zračenjem.

Glavni istraživač u ovom projektu dr Vai Liu je rezultate opisao kao “veoma uzbudljive”.

Naučnici su utvrdili da su tumori kod miševa u velikoj meri usporeni kad su THC i CBD kanabinoidi kombinovani sa zračenjem. Studija je objavljena u stručnom časopisu “Molecular Cancer Therapeutics”.

U nekim slučajevima tumori su kod životinja u potpunosti nestali, što je ohrabrujuće za dalje istraživanje jer je ova bolest u ovom trenutku najčešće fatalna.

Ova studija otvara put za dalja klinička istraživanja koja bi mogla, konačno, i formalno da pokažu lekovitost kanabisa i tako pomognu mnogim ljudima obolelim od raka i drugih teških bolesti.

Trenutno se raspravlja o tome da se tretman testira na ljudima.

(Telegraf.rs / Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    16. novembar 2014 | 14:37

    Po meni je prvo pitanje kako su tolikom broju miševa stvorili toliko tumora na željenom mestu, na mozgu? Da ne rade tako i ljudima?

  • Nis 16.10.2014

    16. novembar 2014 | 16:16

    Ako je tako hvala Bogu! Moj suprug je umro od tumora na mozgu i mnogo mi je teško zbog svega sto mi se izdesavalo... Možda pomogne drugome ja Nisam znala ali bi svakako pokušala!

  • lukaJ

    16. novembar 2014 | 15:10

    Hitno legalizovati u medicinske svrhe.. Preko potrebno je u srbiji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA