Koliko ćete se vi ugojiti ove zime?

Kako ste i sami sigurno već primetili, kako krene da pada živa u termometru, tako počinje da skače skala na vagi. No, znate li zašto se tokom hladnih dana toliko debljamo?

  • 3

Verovali ili ne, preko dve trećine žena i nešto malo manje muškaraca će nakon što bude gotova zima imati dva do tri kilograma više nego letos, a evo i zašto.

Oni koji ne haju za to i ne mere se redovno, to možda i neće primetiti sve dok ponovo ne dođe trenutak da se skinu u kupaće kostime. A zašto i bi, kada im sada topli slojevi odeće skrivaju stomak, struk, zadnjicu, bedra. To je samo jedan od razloga za zimsko gojenje.

trenerka, gojaznost, dijeta

Druga stvar je to što kad nam je hladno zaista imamo potrebe da u sebe putem hrane unosimo više energije. No, mnogima niska temperatura služi kao izgovor za preterivanje u iću i piću.

Takođe, tu su slave, božići, nove godine, proslave u firmama, svinjokolj... Ko normalan bi odoleo svim tim masnim i slasnim gozbama?

Ipak, najvažnije je to što zimi jednostavno sebi dozvoljavamo da se zapustimo, barem što se tiče izičke aktivnosti. Izgovor za to su nam kratki dani, mnogo posla, umor, ali i nemanje vremena za kretanje i vežbu, a posebno ne za šetnju na svežem vazduhu. Pa naravno, kad mora da se krka u toplom domu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA