TAMARA VIDIĆ: Mlada stilistkinja od koje možete mnogo da naučite!

Ako ste se pitali kako to da pojedinim ženama koje viđate na televiziji ili na prijemima uvek uspeva da ispadnu savršeno skockane, evo odgovora. Većina njih ima svog ličnog stilistu, koji im pomaže u svakodnevnom odabiru garderobe. Jedna od njih je mlada i veoma perspektivna Tamara Vidić

  • 2

Iako ima samo 23 godine, Tamara Vidić ima karijeru na kojoj bi mogle da joj pozavide i mnogo starije koleginice. Od učešća u rijalitiju “Top model”, preko karijere modne dizajnerke koja je izlagala u Parizu, Milanu, Maroku, stigla je do zvanja stilistkinje zvezda turskih serija, ali i domaćih dama iz javnog života.

Ova devojka vlasnica je butika glamuroznih haljina i venčanica “Tamara” na Banovom brdu, koji ima ekskluzivna prava na prodaju luksuzne garderobe modne kuće “La Viva”.

U pitanju su svetski distributeri večernjih haljina i venčanica za Pariz i London, a sada su, zahvaljujući Tamari, stigle i u Srbiju.

- To su uglavnom svečane, večernje toalete, ali ima i dosta kreacija namenjenih za scenske nastupe. Nažalost, na našem tržištu je toga jako malo, a i ono što postoji nema tu neophodnu dozu elegancije u svedenosti, već je sve previše kitnjasto – objašnjava Tamara.

I kompanija “La Viva” i sama Tamara vode se devizom da “ni u čemu ne treba preterivati”, a posebno ne kad je odeća u pitanju.

No, Tamara je tu ne samo da vam pokaže sve te predivne haljine, već i da vam da brojne korisne savete o tome kako da određenu kreaciju nosite, odnosno, uz kakve cipele, asesoare ili šminku.

- Kada je reč kiču, važno je napraviti razliku između neukusa i kiča sa stilom. Neke od haljina koje mi nudimo, na prvi pogled bi neko pomislio da su kič, jer su tu cirkoni, čipka, til... Međutim, sve su to svedeni modeli i zaista su kreirani sa ukusom, a haljine i venčanice moguće je i kupiti, ali i iznajmiti – objašnjava ova mlada devojka.

Tamara je do sada stilizovala i oblačila dosta poznatih dama, uglavnom u Turskoj, gde je birala garderobu za muzičke zvezde, glumice u druge dame iz šou biznisa, a odnedavno je počela da radi i sa zvezdama s domaće estrade.

- Što se Srbije tiče, do sada sam ostvarila uspešnu saradnju s Aleksandrom Džidžom Stojković, Jelenom Kostov, Aleksandrom Bursać, ali za pomoć su mi se obraćale i mnoge žene koje nisu toliko javno eksponirane, ali su veoma uspešne poslovne žene i za njih radim privatan stajling. U Turskoj sam radila sa dosta poznatih glumica iz serija koje se prikazuju i kod nas, sa pevačicama, ali i veoma popularnom televizijskom zvezdom Ivanom Sert – s ponosom priča Tamara.

Na pitanje da li postoji razlika između žena u Srbiji i Turskoj, Tamara odgovara da su u nekim stvarima kao nebo i zemlja.

- Tamošnje dame veoma se razlikuju od naših. Žene u Srbiji obožavaju napadnost i kič i to je nešto što preovlađuje. Iskreno, iako poštujem činjenicu da se ukusi razlikuju, ipak bih volela to da promenim i usmerim naše žene da budu elegantnije i biraju nešto svedenije modele. Kod nas ima dosta što se karijere tiče ostvarenih žena, a mislim da još uvek nisu pronašle svoj lični modni stil. Ponekad je zaista teško raditi s njima – iskrena je Tamara i dodaje:

- Posao stiliste je ponekad zaista težak, jer teško je u samo jednom studiju ili butiku spojiti ukuse stotine različitih žena. Dešava se da nekoj klijentkinji fantastično stoji nešto što se ja u životu ne bi bih usudila da obučem -kaže ona.

Kada gleda na stil nekih od veoma poznatih i priznatih dama, Tamara za neke ima samo reči hvale, dok drugima ima štošta da zameri, jer veruje da one ne idu u korak s vremenom.

- Veoma bih volela da dobijem priliku da osmislim kreacije za Svetlanu Ražnatović. Ceca mi je osoba broj jedan. No, apsolutno bih promenila stajling Dragane Mirković. Žena s takvom karijerom, mislim da ne bi sebi smela da dozvoli svoj sadašnji imidž. Isto tako, nisam baš oduševljena ni garderobom koju bira Lepa Brena. Ipak, njihov ukus i nije tako tako strašan, kakvih sve pevačica ima – smatra ova mlada devojka.

Za takvo stanje, ona donekle krivi domaću modnu scenu, odnosno nedostatak kreativnosti naših modnih dizajnera.

- Nisam zadovoljna domaćom modnom scenom i onim što ona savremenim ženama nudi. Čini mi se da ne prate šta se dešava u svetu i neretko se ponavljaju. Dešava se da u različitim kolekcijama budu vrlo slične haljine, samo drugačijih boja. Takođe, deluje kao da ne prate potrebe tržišta. Jer, savremene žene, a posebno one mlađe, žele da izgledaju kao Rijana ili Dženifer Lopez, a naši kreatori to ne mogu da im ponude. Jednostavno, nemaju ideja – kaže Tamara i dodaje.

- Ipak, ima izuzetaka. Na primer, Marko Mitanovski je dečko koji je pun ideja i zaista kreativan.

Kada su u pitanju devojke koje vole lepo da izgledaju i uvek budu perfektno sređene Tamara za njih ima nekoliko vrlo korisnih saveta:

- Mi imamo prelepe devojke i šteta je što one ne znaju da iskoriste tu svoju lepotu. Ne umeju da budu tajanstvene. U razgovoru s muškarcima često čujem “Devojka mi se svidela. Lepa je, privlači me, ali sam je sto puta video u klubu maltene skroz golu. Više mi to nije to. Nemam ja tu šta da više da otkrivam i proučavam. Sve mi je pokazala.” Moram reći da se slažem s njima. Da li je sve to zbog sve popularnijeg trenda plastičnih operacija, ali kad god izađem u neki klub, sve devojke su “copy-paste” - prokomentarisala je.

- Razumem da je mladim devojkama veoma teško da se ostvare. Ima mnogo pevačica, glumica i teško je probiti se, a još teže odabrati neku drugu karijeru koja će im pomoći da se probiju. Onda one kao da odustanu od svega i odluče da se udaju. A onda se javlja pitanje “za koga se udati?”. Zato, da bi našle idealnog momka, one počinju sa preterivanjem sa šminkom i garderobom, verujući da će im jedino atraktivan izgled doneti ono što žele – objašnjava Tamara.

Ipak, iako veoma pazi kako na svoj tako i tuđ imidž, Tamara ima razumevanja za to da devojkama i ženama ponekad jednostavno “nije dan” kada naprosto nisu u stanju da izgledaju tip-top.

- Zanimljiva činjenica je to što većina žena, kada su u PMS-u, apsolutno ne znaju da sklope dve boje, a kamoli da se lepo obuku. To se događa čak i ženama od stila. I, to je u redu. Tih dana dopustite sebi da budete ono što jeste – poručuje Tamara i dodaje:

- Era plastične hirurgije koliko god da je dobra donela, navela je žene da misle da sebi smeju da dozvole da se opuste. Na primer, odluče da neko vreme ne vežbaju i ne rade ništa na svom izgledu, jer računaju na to da će ih za dve-tri godine spasiti liposukcija. Mislim da je to podstaklo žene da se zapuste, a to nikako nije dobro, jer je za lepotu i savršen izgled pre svega važno zdravlje - zaključuje Tamara.

Ako i vi želite da se posavetujete oko svog imidža sa ovom veoma talentovanom i iskusnom stilistkinjom, ali i odaberete savršenu haljinu za neki svečani događaj kao što je nečije venčanje ili doček Nove godine, obavezno posetite butik "La Viva" haljina i venčanica "Tamara", koji se nalazi u prizemlju Tržnog centra "City Hall" na Banovom brdu.

Kako biste zakazali termin za modne konsultacije kod Tamare, kontaktirajte je putem njene Fejsbuk stranice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA