Evo šta možete da uradite da zaustavite rak dojke u Srbiji!

Zabrinjavajući podatak da je svaka osma žena u Srbiji izložena riziku da oboli od raka dojke, ali i ohrabrujuća činjenica da je ova bolest izlečiva ukoliko se otkrije na vreme. Zahvaljujući gradjanima koji koriste “Hvala” kreditnu karticu prilikom svake transakcije do sada je izdvojeno 29 miliona i 133 hiljade dinara, koji su upućeni fondu Nacionalnog programa “Srbija protiv raka”.

  • 0

Za pet godina prikupljeno više od 29 miliona dinara, a aparatima za ranu dijagnostiku raka dojke opremljene brojne zdravstvene ustanove u Srbiji.

Zahvaljujući gradjanima koji koriste “Hvala” kreditnu karticu, Alpha bank Srbija je tokom poslednjih pet godina prikupila i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije donirala gotovo 29 miliona i 133 hiljade dinara, namenjenih fondu Nacionalnog programa “Srbija protiv raka”.

Zabrinjavajući podatak da je svaka osma žena u Srbiji izložena riziku da oboli od raka dojke, ali i ohrabrujuća činjenica da je ova bolest izlečiva ukoliko se otkrije na vreme, uticali su na odluku Alpha bank Srbija da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije, i narednih pet godina zajedno sa gradjanima ulaže u prevenciju ovog oboljenja.

Do sada prikupljenim novcem, kupljeni su aparati za ranu dijagnostiku oboljenja dojke, koji su raspoređeni zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Užicu, Kladovu, Zrenjaninu, Nišu, Vranju, Kragujevcu, Kruševcu…, što je omogućilo veći broj pregleda i bolju prevenciju ove opake bolesti.

Prilikom svake transakcije obavljene “Hvala” kreditnom karticom, banka izdvaja deo svojih sredstava i usmerava ga u fond ovog Nacionalnog programa. Na taj način, korisnici “Hvala” kreditne kartice, osim finansijskih pogodnosti, dobijaju i mogućnost da se uključe u nacionalnu borbu protiv malignih bolesti, odnosno da bez uloženih dodatnih troškova i napora, postaju aktivni donatori u ovoj humanoj akciji.

ALPHA BANK, osnovana 1879. godine, jedna je od vodećih bankarskih i finansijskih grupacija u regionu Jugoistočne Evrope (Grčka, Srbija, Kipar, Rumunija, Bugarska, Albanija i BJR Makedonija), a od početka 2008. Alpha Bank posluje i na tržištu Ukrajine. Alpha Bank nudi široku paletu svojih proizvoda i usluga stanovništvu, malim i srednjim preduzećima i privredi. ALPHA BANK je prisutna na srpskom tržištu od 2002. godine.

U februaru 2005. kupovinom Jubanke A.D. Beograd, Alpha Bank ulazi u prvih deset banaka na domaćem tržištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA