Ove zime se nosi sve, osim CRNOG!

Nema razloga da budete tužni u depresivni što je napolju tmurno i oblačno. Barem ne što se mode tiče. Izronite iz sivila i nabacite boje na sebe!

  • 6

Većina ljudi svoj vek provede noseći crnu, tamno-braon, teget ili sivu odeću. Međutim, ove zime to je totalno aut! Posebno kad je u pitanju psihičko zdravlje, pošto je dokazano da je šarenilo savršen lek za popravljanje raspoloženja!

Zato, drage dame, nema razloga više da se skrivate i promenite svoje šoping navike.

- Psiholozi su dokazali da boje imaju velikog uticaja na naše mentalno stanje. Pa tako, tople, svetle boje, poput crvene ili roze, imaju moć da aktiviraju dopaminske receptore u mozgu, odnosno, poboljšaju nam raspoloženje i samopuzdanje, povećaju koncentraciju, a čak i da pojačaju seksualnu želju – objašnjava Džul Stendiš, autorka knjige “How Not to Wear Black” i dodaje:

- S druge strane, nežne, hladnjikave zelene i plave nijanse, podstiču lučenje oksitocina, supstance koja nas umiruje i opušta – kaže ona.

Držite se ovih saveta kad osetite da je vreme za novi kaput, pantalone i džemper – opredelite se za komade u što veselijim bojama, u kojima će vam garantovano sam život, pa i najcrnja svakodnevnica, biti lepši.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    10. decembar 2014 | 15:22

    Nosicu sta mi se nosi, a ko ima problema sa psihom nece mu odeca pomoci.. Cuj majke ti, depresivan sam ako nosim crno, svasta..

  • Nebojsa

    10. decembar 2014 | 18:02

    Nebojsa nosi crno zato sto je tako u mogucnosti

  • Bambola

    11. decembar 2014 | 14:42

    Obožavam crnu kožu u kombinaciji sa necim od crnog tila.... Npr kožne pantalone i polu-providni bodi crn naravno... Sve to uz telo.... Crne kožne čizme iznad kolena.... Pun pogodak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA