Ako ste sinoć sanjali da umirete, evo šta će vam se desiti danas!

U narodu je rašireno verovanje da ako sanjate nekoga da je umro, to znači da ste mu u stvarnosti produžili život. No, da li to važi i za slučaj kad sanjate sopstvenu smrt?

  • 18

Sve nas s vremena na vreme muče noćne more raznoraznih vrsta. Međutim, najstrašnije je svakako kad se sanja smrt. Zato, donosimo vam kako narodna verovanja i sanovnici tumače šta ovakav san predviđa, ali i nešto ozbiljnije tumačenje smrti sa psihološke strane.

Videti smrt - pred vama je dug život u bogatstvu i uz mnogo dece. Gledati smrt da dolazi - naći ćete se u velikom iskušenju. Uhvatiti smrt rukama - imaćete sretan život. Biti osuđen na smrtnu kaznu - u poslu vas očekuje napredak i veliki uspeh.  Biti mrtav - oslobađanje od problema.

Videti svoje umiranje - očekuje vas veliki uspeh, jer ste konačno postali svesni svih svojih mogućnosti i vrednosti. Umreti i ponovno oživeti - očekuju vas velike brige, tuga i žalost. Biti mrtav - očekuje vas dug, sretan život.

Gledati kako neko drugi umire - napustiće vas draga osoba.  Ako umire neko koga znate - prestanak veze s tom osobom ili s onim što nam ta osoba predstavlja. Smrt drage osobe - potajno čeznete za nekom osobom koju niste dugo videli.

Ipak, psiholozi kažu da sanjati svoju smrt znači da se nalazite na životnoj raskrsnici, odnosno, da ste u nekoj vrsti tranzicije. Jedan način života ostaje iza vas, a ispred vas se nalazi novi početak. Snovi o sopstvenoj smrti simbolizuju unutrašnju transformaciju, otkrivanje sebe ili, generalno, razvoj vašeg života u celini. Drugim rečima, vaš život dobija jednu novu dimenziju, tako da nema razloga za paniku, jer je najčešće u pitanju pozitivna promena.

Konkretno, snovi o sopstvenoj smrti znače da su ispred vas velike promene. Samo u retkim slučajevima smrt u snu predstavlja pravu, fizičku smrt, već je takav san pokazatelj da ste raskrstili sa starim navikama, pa je to metaforički vaša smrt u nekom smislu. U svakom slučaju označava završnicu nečega.

Kada je smrt bližnjih u pitanju, a to se uglavnom odnosi na članove porodice, značenja su različita, ali i dalje gravitiraju ka životnim promenama.

San o smrti brata ili sestre, znači da treba da prevaziđete nešto što se tiče vašeg detinjstva, da prestanete da živite u prošlosti i okrenete se budućnosti.

Snovi o smrti roditelja simbolizuju promene na nivou identiteta. To može ukazivati na proces odrastanja i osamostaljivanja, čak i ako odavno ne živite sa svojim roditeljima.

Smrt deteta znači da treba da odrastete i da u vašem životu više nema mesta detinjarijama. Takođe, to može predstavljati i otkrivanje sebe, odnosno nekih ranih, zaboravljenih delova ličnosti.

Ako sanjate smrt neke nepoznate osobe, to znači da su u toku velike promene u vašem životu na koje ne možete da utičete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slava

    10. decembar 2014 | 23:39

    Као јако мали (имао сам можда 5 година) сањао сам смрт како ме тражи и јури, на крају ме је ухватила, а ја некако нисам имао снаге да побегнем, одмах сам се пробудио, али је тај сан оставио такав утисак на мене да га се и данас, 30 година касније, сећам.

  • Ivy

    10. decembar 2014 | 22:55

    Kod mene se kaze da ako sanjas neciju smrt produzujes mu zivot.

  • Andrea

    18. jul 2016 | 13:32

    Sanjala sam kako me skoro cela porodica juri da me ubije,cak su me neki bliznji i ubadali nozem i staklom ali nikako nisam umirala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA