UBICA IZ KUPATILA: Dezodoransi izazivaju rak i Alchajmera!

U današnje vreme potpuno je normalno da odmah nakon tuširanja pod pazuh nanesete dezodorans, kako biste sprečili znojenje. Međutim, oni s aluminijumom mogu da ostave nesagledive posledice po vaše zdravlje

  • 1

Aluminijum u dezodoransima možda ugrožava zdravlje. pa bi ljudi trebalo da smanje ili u potpunosti prekinu upotrebu šminke i kozmetike koji sadrže taj metal.

Prema nemačkom Saveznom institutu za procene rizika potrebno je sprovesti dodatna ispitivanja dugoročnih zdravstvenih efekata izloženosti niskim koncentracijama metala kojeg ima i u drugim kozmetičkim sredstvima.

Još nema naučnih dokaza o vezi unosa aluminijuma i Alchajmerove bolesti ili raka dojke ali, stručnjaci podsećaju na istraživanja koja su pokazala da veće doze aluminijuma imaju neurotoksični uticaj na ljude i da štete fetusima životinja.

Odraslim Nemcima stručnjaci preporučuju da nedeljni unos aluminijuma ograniče na jedan miligram po kilogramu telesne težine, što se unese jednim nanošenjem dezodoransa sa aluminijumom.

Inače, aluminijuma ima u pijaćoj vodi, raznom povrću, listićima čaja, začinima, u kozmetičkim preparatima, a u organizam dodatno ulazi putem aluminijskih folija u koje se zamotava hrana.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hanilica

    13. decembar 2014 | 02:15

    Ma jesteeee. A onda da poumiremo od smrada. Nema tog coveka koji se istusira i ne znoji,onda tu nastupa dezodorans :) Samo bez smrada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA