Novi vid terapije u borbi protiv raka dojke

Čelnici kompanije "Roche" saopštili su da njihov proizvod "Herceptin", koji se potkožno ubrizgava, omogućava veći komfor pacijentkinjama obolelim od raka dojke i smanjuje troškove u odnosu na standardnu intravensku infuziju

  • 0

Korišćenje Herceptina potkožnim ubrizgavanjem je manje invazivno, traje oko pet minuta, za razliku od dosadašnje intravenske primene koja zahteva 30 do 90 minuta, saopštila je kompanija na osmoj Evropskoj konferenciji o raku dojke u Beču.

Roche je objavio i da su rezultati treće faze ispitivanja sprovedenog na ženama obolelim od HER2-pozitivnog raka dojke u ranom stadijumu prvi put pokazali da nov način primene Herceptina potkožnim ubrizgavanjem ima delotvornost koja se može uporediti s onom dobijenom aktuelnom terapijom intravenskim putem.

Ispitivanje je pokazalo i da taj način primene stvara srednje koncentracije aktivne supstance koje se mogu uporediti s infuzijom.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA