UZ 7 TRIKOVA I BEZ GLADOVANJA: Evo kako da smršate po kilogram nedeljno!

Praznici su prošli i ostavili vam za poklon nekoliko kilograma više. Ne brinite, uz ovih nekoliko trikova, sigurno ćete ih izgubiti i to bez mnogo suzdržavanja

  • 1

Ako želite da izgubite nagomilane kilograme i pritom svom telu pružite samo najbolje, ne morate da gladujete, već jedite mudro. Saznajte kako da izgubite kilogram nedeljno bez gotovo ikakvog odricanja.

Jogurt i voće umesto deserta

Kada osetite snažnu želju za slatkim, ne posežite za kolačima i keksom, već potrebu utolite slatkim i zdravim desertom. Odaberite vaše omiljeno sezonsko voće, očistite ga i nasecite na kockice. Prelijte ga jogurtom, dobro izmešajte i pustite da odstoji. Po želji ga začinite kašičicom meda. Ovaj desert nije kaloričan, a vašem će telu pružiti sve što mu je potrebno. Ili jednostavno napravite voćnu salatu koju po želji možete posuti cimetom i i preliti kašičicom meda, prenosi zadovoljna.hr.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Crna čokolada umesto kolača

Ako želite da se otarasite nagomilanih kilograma, ne kažnjavajte se bežanjem od slatkiša. Ljubitelji čokolade neće biti potišteni kada čuju da im je s vremena na vreme dozvoljena ova slatka napast. Ako osetite snažnu želju za slatkim, počastite se štanglicom crne čokolade (koja sadrži više od 50 odsto kakaa). Crna čokolada je ukusna i vaše telo je voli, a ne sadrži velike količine šećera.

Tost umesto sendviča

Ako vam se jede hleb, onaj beli i sveži zamenite pecivom od integralnih žitarica, prepečenom u tosteru. Sendvič obogatite kuvanim jajetom, mlečnim namazom i povrćem po želji, i uživajte u zdravom i ukusnom doručku.

Foto-ilustracija: Foter.com / avlxyz Foto-ilustracija: Foter.com / avlxyz

Riba umesto mesa

Osim što je vrlo hranljiva i zdrava, riba je lako svarljiva namirnica koja je izvrstan saveznik u mršavljenju. Dva ili više obroka nedeljno obogatite ribom i svom organizmu time ćete ujedno učiniti veliku uslugu. Ako ipak ne možete da živite bez mesa, crveno meso zamenite pilećim prsima.

Šareno povrće umesto krompira

Krompir je mnogima omiljeni prilog, ali je prepun skroba i ugljenih hidrata, pa u kombinaciji s mesom ili ribom nije najbolji saveznik u mršavljenju. Umesto pirea ili pečenog krompira obrok obogatite kuvanim povrćem po želji, koje ne samo da je ukusno, već će ga organizam lakše i svariti.

Foto-ilustracija: Foter/Nancy D. Regan Foto-ilustracija: Foter/Nancy D. Regan

Mlečni namaz umesto kačkavalja

Sirevi su prava gurmanska napast, ali veće količine ove ukusne namirnice mogu da budu vrlo kalorične. Ako se zaželite sendviča, kačkavalj zamenite mlečnim ili sirnim namazom čime ćete svakako u telo uneti manje kalorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da

    14. januar 2015 | 01:14

    Kome je ukusno bareno povrce ili riba? Probala sam da jedem zato sto je zdravije, ali je blago receno grozno i neukusno, bar meni..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA