Kako da vaše lice nanovo zablista

Atmosfera novogodišnjih žurki polako počinje da bledi, baš kao vaše lice, tako da je stigao pravi trenutak da se pozabavite time kako da povratite sjaj svojoj koži namučenoj od kombinacije hladnoće, boravka u neprovetrenim prostorijama, teške šminke i neprospavanih noći

  • 0

Evo nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da sa svog lica sklonite sve tragove prazničnog ludila.

Akne

Preterano šminkanje, umor i konzumacija alkohola često dovode do pojave oštećenja i bubuljica na licu. Za umivanje lica koristite blago medicinsko sredstvo ili gel za normalnu i mešovitu kožu, a zatim lice hidrirajte kremama na bazi salicilne kiseline.

Kao prva pomoć protiv vidljivih tragova stresa može poslužiti i maska od krastavaca. Takođe, gledajte da se neko vreme uzdržavate od upotrebe tečnih pudera. Nepravilnosti prekrijte uz pomoć korektora, toniranih krema i laganih pudera u prahu.

Isušena koža

Do suve kože lica dolazi zbog dehidracije zbog prekomernog unosa alkohola, manjka sna, boravka u zadimljenim prostorijama, ali i hladnoće i vetra. Jedan od trikova da se izborite sa ovom vrstom problema je da na nedelju do dve dana svoju dnevnu kremu zamenite noćnom. Ukoliko koristite šminku, lice pre toga dobro natopite kremom, sunđerom blago utrljajte željenu količinu podloge, a zatim nanesite samo korektivnu kozmetiku koja je najnepohodnija.

Naduvenost

Nakon ludiranja tokom besane noći narednog dana možete postati podbuli u licu. Da biste izašli na kraj s ovim problemom, neophodno je da u organizam unesete najmanje osam čaša vode svakoga dana. Kad god ugrabite zgodan trenutak, umijte lice ledeno hladnom vodom. Takođe, otok mogu ublažiti i kesice zaostale od biljnog čaja. Pri nanošenju šminke opredelite se za nijanse sa svetlucavim i osvežavajućim finišom. Da biste sakrili naduvenost podočnjaka, utapkajte dovoljnu količinu korektora.

Mrtve ćelije

Stalnim korišćenjem šminke vaša koža dobija pomalo bezličan izgled. Konzumiranje alkoholnih pića sprečava apsorpciju korisnih vitamina iz hrane što takođe može dovesti do pojave mrtvih ćelija na koži. Da biste povratili sjaj, priuštite sebi jedan dobar piling, a zatim lice hidrirajte nežnim mlekom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA