DOKAZANO: Pivo nas STVARNO zaglupljuje!

Svi znamo da mentalne sposobnosti opadaju kako raste procenat alkohola u krvi. No, najnovije istraživanje tvrdi da je dovoljno samo da držite flašu u ruci, pa da ostavite utisak na druge da ste daleko gluplji nego što stvarno jeste!

  • 6

Nije nam potreban naučnik da nam kaže da smo spremni na svakakve gluposti kad popijemo previšeMeđutim, zajedničko istraživanje Univerziteta u Mičigenu i Univerziteta u Pensilvaniji, otkrilo je da nas drugi vide i procenjuju kao gluplje osobe čak i ako samo držimo pivo u ruci.

Rezultati studije pokazuju da ljudi koji drže alkoholno piće u ruci drugima deluju manje inteligentno od onih koji ne drže. Ovo posebno nije dobro za biznis. Ispostavilo se da pregovarači koji su na poslovnom ručku naručili pivo, ali i ma koji drugi alkohol, imali mnogo manje šansi da zaključe posao od onih koji bi naručili vodu.

Ukratko, u našim glavama alkohol je toliko povezan s glupošču da samo ako držite alkoholno piće u ruci, od vas se očekuje da se ponašate kao glupander.

- Stotinama godina se neguje slika koja alkohol povezuje s glupošću. Ta slika se neguje kroz literaturu, film i porodično vaspitanje – kažu Rik i Švajcer, autori istraživanja.

pivo8

Oni su do svojih zaključaka došli kroz pet eksperimenata. U jednom od njih učesnici, njih 109, ocenjivali su ljude na fotografijama po različitim kriterijumima. Oni koji su na fotografijama držali u rukama alkoholno piće dobili su mnogo niže ocene na pitanjima koji se tiču inteligecije, iako su ocenjeni kao podjednako simpatični.

Zato, pamet u glavu i izbegavajte da na svom Fejsbuku postavljate fotografije na kojima ste nerazdvojni s pivskom flašom.

(Telegraf.rs / MotherBoard)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA