Nije istina da su slanina, čvarci i masna prasetina štetni za zdravlje!

Već 40 godina savetuje nam se da ne jedemo masno jer time rizikujemo da obolimo od srčanih bolesti, međutim, otkriveno je da to ipak nije tačno! Masna hrana životinjskog porekla ipak nije štetna za naše zdravlje!

Komentari

  • Bana nana

    12. decembar 2017 | 23:37

    Ma ne uopste nije stetno, hahaaha puno bakterija i toksina. Ljudi onako iz dosade dobijaju srcani udar. Hahahah

  • Dorijan Grej

    11. februar 2015 | 13:48

    Uvek sam znao da nisu !!!

  • esma

    11. februar 2015 | 12:24

    Sve nabrojano je sigurno manje stetno od suhomesnatih proizvoda punih konzervansa ,ali sigurno cvarci koji se prze na visokim temperaturama nisu preporucljivi u svakodnevnoj ishrani ,ali ponekad ne cine veliku stetu

  • топлистанадреалиста

    11. februar 2015 | 04:23

    Не желим да живим 1000 година!;)

  • Jale

    11. februar 2015 | 02:06

    Koliko ja znam u mom selu su najviše umirali od ciroze jetre a niko od holesterola. Svinjska mast je zdrava jer je to mast koja je potrebna organizmu za normalno funkcionisanje i najbolje se iskoristi. U svemu je najbitnija umerenost!!!

    • 30. decembar 2015 | 02:04

      Mr Black

      @Jale

      Svinjska mast je zdrava?? Idi ubij se covece kakve sve gluposti pises. Pa pola Srbije ne jede vise svinjetinu,a ostala polovina jede zato sto je jeftina. Neka zamene cene juneceg sa svinjetinom i videces da li ce se neko i setiti vise svinjetine. Ne lazite sebe i druge,ne zavaravajte se. Svinja je itekako stetna!!!

  • Pera

    11. februar 2015 | 00:09

    Zdravo nezdravo, jeftinije je kilo pecenja nego kilo onih fitnes zitarica. Samo je bitna fizicka aktivnost, bar u mom slucaju..

  • Strah

    10. februar 2015 | 19:58

    To je normalno.Dok smo reckali domacu slaninicu a ne kupovnu niko nije imao karcinom.

  • Србенда!

    10. februar 2015 | 19:44

    ne deluje isto na svakog coveka... Nista ne deluje isto na svakog coveka.

  • Vegan

    10. februar 2015 | 18:56

    E pa nije tacno imala sam povisene trigleciride i holesterol dok sam jela meso i mesne preradevine.Od kada sam presla na vegan ishranu za par meseci parametri su drasticno pali holesterol sa 6.5 na 4.2.Nasi preci su jeli zdravo meso,jaja,mleko itd..A mi jedemo otpad,hranu punu hemije ,konzervansa,aditiva, plastike isl.I zato se ljudi razboljevaju .

  • Mila

    10. februar 2015 | 15:55

    Sve sto vise nam propagiraju tzv zdravu hranu i brane masnu zdravu primarnu hranu..narod sve bolesljiviji.

  • Mila

    10. februar 2015 | 15:53

    Ne!!!!

  • EvoneznambogUmi

    10. februar 2015 | 15:52

    Pravilna ishrana=SVE jesti u umerenim kolicinama! Naravno, BEZ preterivanja jer sve u cemu covek pretera-ne valja!

  • sone

    10. februar 2015 | 15:49

    Sa mladim lukom.

  • mirkoni

    10. februar 2015 | 15:28

    Pa normalno da nije stetna! Nasim precima je to bila glavna hrana, pa nisu umirali od toga. Stetnihe su ove cokolade kojima se truju deca, nego svinjska mast. Mast je 10 puta zdravija od zejtina na primer.

  • 1001

    10. februar 2015 | 15:03

    Kako?ako se uprasimo logicno je da ce to smetati kardiovaskularnom sistemu?jel ima neki dr. Zamolio bih da da komentar,da mi koji nemamo pojma o medicini ne lupamo

    • 12. decembar 2017 | 23:25

      Caj od nane

      @1001

      Pa pise da je otkriveno.. Ne zna se koji je doktor, ali Egipcani pre 5000 godina nisu jeli svinjsko meso jer su je videli da se valja u blatu i shvatili da nije za jelo sve sto ti dodje pod ruku.

  • Pera

    10. februar 2015 | 14:44

    Pa nekad ljudi na selu ziv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA