Ovaj sirup skida salce sa struka! I to centimetar na dan (RECEPT)

Evo, prevalismo već pola zime, a proleće samo što nije. Zato, potrebno je na vreme spremiti se za uske haljine, kratke majičice i kupaće kostime. Mi vam donosimo recept za prirodan zimski napitak koji topi neželjeno salo sa područja stomaka i bokova

  • 15

Ovaj sirup ne samo da eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkcije mozga, pamćenje, sluh i vid i još mnogo toga.

Glavni sastojci ovog recepta su svež ren, neprskani limun s korom i med. Već je dosta toga rečeno o medu i limunu, stoga ćemo se sada, pre recepta, kratko osvrnuti na ren.

U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi ove biljke. Zbog svojih sastojaka (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor) ren je, osim kao začin ili salata, izuzetan i kao lekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče i razvoj korisnih bakterija u crevima.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Svež koren može se koristiti preko cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vam izrendani ren ostane svež i nakon tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 sedmice.

Foto-ilustracija: Foter/avlxyz Foto-ilustracija: Foter/avlxyz

Recept napitka za mršavljenje

Sastojci: 125 gr rena; 3 neprskana limuna; 3 kašike meda.

Postupak: Izmiksujte u blenderu 125 grama rena. Uzmite 3 limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno s korom takođe izmiksujte i pomešajte s renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj sirup tokom tri nedelje i gledajte kako se obim struka smanjuje.

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentar

    11. februar 2015 | 17:32

    A gde da nadjem neprskan limun?

  • elizabet

    22. oktobar 2015 | 03:07

    Probala sam ovaj recept,i zaista radi ! 5 kg za 15ak dana, ne mogu da verujem, inace sam zena u zrelim godinama, kada skidanje kg ide tesko, vidim da ovde pise koristiti 3 nedelje, bas me je zanimalo da li treba praviti pauzu.

  • Anonimusss

    12. februar 2015 | 00:17

    Da li je ko probao za mrsavljenje??Znam da je ovo super za imunitet...preporucujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA