Dr Google postaje PRAVI LEKAR: Odsad će vam davati TAČNE informacije o bolestima!

Hajde, priznajte: koliko puta ste kad vas je nešto zabolelo, pojavio vam se osip na koži ili vam je samo skočila temperatura kucali u Gugl simptome svoje "bolesti"? Naravno, uvek bi se nekako potvrdile vaše najcrnje sumnje da imate rak, kugu, sidu ili ebolu i da ćete sutra umreti. E, pa više neće biti tako

  • 2

Poslednjih godina Dr Google” u poslednje je vreme postao nezaobilazna stanica pre odlaska lekaru, jer gotovo svako od nas upisuje svoje zdravstvene probleme kako bi dobio brzu dijagnozu. Takav trend prepoznali su osnivači Gugla pa su odlučili da u svoj pretraživač integrišu zaista proverene zdravstvene informacije.

Već za nekoliko dana svako ko krene da gugla neku od poznatih bolesti dobiće brze informacije o simptomima i lečenju. Biće tu i podaci o učestalosti oboljenja, o tome da li je i koliko opasna ili zarazna, koje starosne grupe pogađa i slično.

Internet gigant svestan je da će ova usluga imati veliki broj poklonika pogotovo među “internet hipohondrima”. Da takvih ima dosta dokazuje i da svako dvadeseto pretraživanje po Guglu vezano za zdravlje. Svi željeni podaci korisnicima će se prikazivati kao zaseban grafikon u pretrazi, a u nekim slučajevima biće dostupne i visoko kvalitetne ilustracije priznatih medicinskih ilustratora.

- Radili smo sa timom lekara i sve informacije koje ćemo ponuditi korisnicima iz medicinskih su izvora, relevantne su i proverene - rekao je Googleov projekt menadžer Prem Ramasvam.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/cooldesign

Kompanija ipak upozorava kako podaci koje će dobiti korisnici ne predstavljaju 100 posto sigurnu dijagnozu i da internet pretraživač nikako ne može da zameni lekare.

(Telegraf.rs / GoogleBlog)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA