Ovo je naslovna strana koja je S PRAVOM šokirala svet! (FOTO)

Redakcija danskog modnog magazina “Cover” bila je primorana da uputi javno izvinjenje zbog jedne krajnje ekstremne naslovnice, na kojoj je bila prikazana manekenka potpuno nezdravog izgleda

  • 8

Ljubitelji mode u Danskoj, a potom i svuda u svetu, bili su užasnuti kada su u najnovijem broju magazina “Cover“ ugledali fotografiju ekstremno anoreksične manekenke. Kao što se zna, većina modnih agencija i časopisa u svetu prestala je s angažmanom premršavih devojaka, ali i mladića, a čak ni nešto podnošljiviji heroin-chic više nije nimalo u trendu.

Ovim povodom oglasila se Malene Maling, glavna i odgovorna urednica urednica magazina “Cover”, uputivši javno izvinjenje.

- Danas je veoma tužan dan za mene. Iako se naš list trudi da prikaže lepotu u svim svojim vidovima, slika sa naslovnice 103. izdanja nikako nije smela da ugleda svetlost dana. S obzirom na to da sam i sama majka maloletnih ćerki i ne držimo vagu u kući, oduvek sam se zalagala za to da je lepotu moguće naći u svim oblicima i svim godištima, pa smo tako, pre par brojeva na naslovnoj strani imali plus-size manekenku. Zato, ovo mi uopšte ne pada lako. Molim vas sve da mi oprostite, neće se ponoviti više nikad – napisala je gospođa Malene na zvaničnoj Fejsbuk stranici “Cover” magazina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mandril

    25. februar 2015 | 16:13

    Au bre. Kako neko ovo moze da naziva manekenkom? Ovo je bolesna/anoreksicna devojka kojoj je potrebna strucna pomoc, a ne modni casopis!

  • 1.000.000$ MAN

    25. februar 2015 | 15:48

    Ovo manekenka? Pa, to je skelet iz učionice biologije...

  • Grofica

    25. februar 2015 | 16:42

    Strasnoooo,a jos strasnije sto modna industrija forsira anoreksiju,dobijaju naslovnice a nase klinke ovo prihvataju kao model lepote i izgladnjuju se do besvesti:-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA