Evo kako da se rešite celulita kod svoje kuće - BESPLATNO

Svaka žena bi volela da ima savršene noge, bez celulita. Ali, nije tako lako rešiti se te dosadne napasti. Međutim, postoji način da to uradite bez trošenja dodatnog vremena i novca. Saznajte kako

  • 5

Sigurno ste se mnogo puta zapitale da li je moguće osloboditi se celulita bez skupih tretmana, preparata i masaža. Evo načina da se rešite dosadnih masnoća kod svoje kuće, bez kupovine bilo kakvih proizvoda.

Tuširanje toplom vodom, kao i hladnom ima pozitivan efekat na zdravlje. Zbog toga, preporučuje se kombinacija tople i hladne vode.

Da li ste znali da u crevima imate čak 15 kg otrova? Evo kako da ih izbacite (RECEPT)

To uzrokuje drenažu limfe i vraćanje krvi prema srcu. Na taj način se oslobađaju toksini i štetne materije iz tela jer se direktno preusmeravaju prema jetri i bubrezima.

Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom je dobro za prevenciju i smanjenje celulita. Celulit je posledica šest različitih faktora - slabe cirkulacije i limfne drenaže, hronične upale, nakupljanja toksina, opuštanja kože, nakupljanja masti i slabe regeneracije tkiva. Na prva tri faktora možemo direktno i indirektno da utičemo naizmeničnim tuširanjem.

Foto-ilustracija: Foter/Mait Jüriado Foto-ilustracija: Foter/Mait Jüriado

Ako ćete se naizmenično tuširati hladnom i vrućom vodom, pospešićete i rad metabolizma, a samim tim i smanjiti udeo masti - jednog od uzročnika celulita. Hladan tuš podstiče oslobađanje noradrenalina i norepinefrina, hormona koji su važni za regulaciju masnog tkiva. Možda mislite da je onda bolje konstantno se tuširati samo hladnom vodom, ali nije tako. Tako ćete razviti toleranciju na delovanje hladne vode i učinak neće biti nimalo sličan kao kod naizmeničnog tuširanja.

Vruća voda podstiče širenje arterija i vena, zbog čega se povećava dotok hranjivih materija i kiseonika do tkiva, što je odlično. S druge strane, vruća voda ulazi u tkiva, a manje toksina i otpada se eliminiše iz tela. To može uzrokovati neželjene posledice, kao što su zadržavanje vode u telu i hronična upala.

Stručnjaci ističu da je najbolje kombinovati tuširanje hladnom i vrućom vodom. To možete postići tako što ćete se prvo tuširati vrućom vodom, a potom temperaturu vode postepeno smanjivati. Takođe, tuširanje bi bilo najbolje završiti hladnom vodom kako bi efekat trajao što duže.

(Telegraf.rs / Novi)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma-daj

    15. mart 2015 | 18:28

    Samo trcanje! Nista drugo. Sve su ovo price za naivne.

  • Vhb

    16. mart 2015 | 11:19

    Kako da ne

  • Јешка

    16. mart 2015 | 08:47

    Одавно ово примењујем и целулит се смањује, препоручујем!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA