Otišla da piški, pa rodila bebu!

Britanka Mari Delanote doživela je ono što zasigurno predstavlja najgoru noćnu moru svake trudnice. Ali srećom, njena priča ima srećan kraj

  • 5
Foto: mariedelanote.com Foto: mariedelanote.com

Većina žena u drugom stanju veoma se plaše svakog, pa i najmanjeg bola u predelu stomaka, koji bi mogao da ukazuje na preuranjene kontrakcije i mogućnost da se beba rodi pre nego što za to dođe vreme. Međutim, ova priča je dokaz da je mnogo gore ako trudnica ne oseća ništa!

Tog maja 2012. godine, Mari Delanote osećala se sasvim dobro. Nedavno je ušla u peti mesec trudnoće sa svojim četvrtim detetom. Par nedelja ranije ona je preležala jaku prehladu, kada je bris grla pokazao da ima bakterije streptokoke.

Međutim, bolest je prošla i ona je bila samo malo promukla. Ali, onda joj je pukao vodenjak!

- Upala sam u paniku! Moja beba je poranila čitava četiri meseca! - počinje svoju priču gospođa Delanote.

Foto: mariedelanote.com Foto: mariedelanote.com

Mari je odjurila u lokalno porodilište, ali oni nisu mogli da joj pomognu, pošto - za slučaj da beba porani - nisu imali ni pravi inkubator ni adekvatan respirator koji bi omogućio tako malom nedonoščetu da diše van materice. Prevezli su je u bolnicu daleku dva sata, a onda je počela prava borba.

Tamo je Mari smeštena da leži, a lekari su se nadali da će se njena posteljica sama zaceliti.  Nakon dva dana, osetila je potrebu da ide u toalet, a kada je obavila je nuždu krenula je da se obriše. Kad je odjednom imala šta da vidi - iz nje je izvirila čitava bebina glava!

- Prvo sam mislila da sam se ukakila, a onda sam u ogledalu ugledala bebinu glavu! Odmah sam pritisnula dugme za pomoć i unezvereno osoblje bolnice je smesta utrčalo u prostoriju. Dve babice su me pridržavale, dok je treća izvadila Eloiz iz mene. Uopšte nisam osećala bol, jer ona je bila tako malecka, da je mogla da stane na moj dlan! - priča o svom iskustvu Mari.

Foto: mariedelanote.com Foto: mariedelanote.com

Kako se ispostavilo, mala Eloiz imala je na rođenju manje od pola kilograma težine.

- Sreća je što sam bila u porodilištu, pa se odmah okupio čitav tim neonatologa koji su Eloiz intubirali cevčice kroz koje je mogla da diše i smestili je u inkubator. Ispostavilo se da je i ona zaražena streptokokom. Pritom je na dva mesta u mozgu imala krvarenja. Stvari nikako nisu delovale dobro – rekla je ova hrabra majka, koja se inače bavi isceliteljstvom pomoću reiki tehnike.

Zahvaljujući svom odnosu prema duhovnosti, ona nije dozvolila sebi da na stvari gleda negativno, već je uz napore hirurga i drugih lekara i ona sama radila na ozdravljenju njene bebe. Eloiz je bila u bolnici čitava četiri meseca i dva dana, a onda je konačno došla svojoj kući.

Foto: mariedelanote.com Foto: mariedelanote.com

Na kiseoniku je bila sve do svog prvog rođendana, jer lekari nisu želeli ništa da prepuste slučaju. Ova devojčica sada ima skoro tri godine i potpuno je zdrava. Kako njena mama Mari kaže: “Eloiz je pravo malo čudo”.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA