Evo zašto Italijani kažu da kada obiđete Siciliju -VIDELI STE CEO SVET!

Italijani znaju da kažu: „kada vidite Siciliju, videli ste ceo svet“, a ta izreka nije daleko od istine. U pitanju je najveća regija Italije i najveće ostrvo Mediterana. Vrela krv domaćeg stanovništa, pomešani kulturni uticaji, mirisi sredozemlja, vina i ukusne hrane, osećaj galame, temperamenta i potpune slobode, sa svojim plažama na Jonskom i Tirenskom moru, Sicilija će sigurno biti mesto vašeg povratka!

  • 8

Ako sve to doživite sa 8% popusta za rezervacije do 20. marta, u turističkoj agenciji „Travelland“, onda Sicilija bude još lepša.

Italijani znaju da kažu: „kada vidite Siciliju, videli ste ceo svet“, a ta izreka nije daleko od istine. U pitanju je najveća regija Italije i najveće ostrvo Mediterana. Vrela krv domaćeg stanovništa, pomešani kulturni uticaji, mirisi sredozemlja, vina i ukusne hrane, bogata istorija i ostaci hramova iz antičkog doba, osećaj galame, temperamenta i potpune slobode, sa svojim plažama na Jonskom i Tirenskom moru, Sicilija će sigurno biti mesto vašeg povratka. Bilo da se u Siciliju vraćate ili to činite prvi put, nećete pogrešiti u odabiru ove destinacije za vaš sledeći godišnji odmor.

- Za ovu turističku sezonu spremili smo aranžmane za Siciliju sa avionskim ili autobuskim prevozom – rekao nam je Goran Kaličanin iz turističke agencije „Travelland“.

Foto: Wikimedia/Figiu Foto: Wikimedia/Figiu

– Svako može odabrati nešto u skladu sa sopstvenim afinitetom i finansijskom situacijom. Naglasio bih da je odlazak u Siciliju autobusom kombinovan sa obilaskom Rima, Bolonje, Ravene. I ovo nije samo prolazak kroz ove gradove, već svi naši gosti koji odaberu odlazak u Siciliju autobusom imaće u odlasku noćenje u Rimu, kao i noćenje u Bolonji, u povratku. Svakako aranžmani za Siciliju sa avionskim prevozom imaju prednost u komfornijem dolasku na destinaciju, pošto već za 2 sata putovanja od Beograda možete ostiti mirise i ukuse Sicilije.

Foto: Wikimedia/BenAveling Foto: Wikimedia/BenAveling

Nije slučajno zašto je ponuda za Siciliju, u turističkoj agenciji „Travelland“, sa akcentom na mestima istočne obale Sicilije - Taormina i Đardini Naksos. U pitanju su najpoznatija letovališta Sicilije. Udaljena na samo 5 km jedno od drugog, ova dva mesta privlače turiste iz svih krajeva planete. Đardini Naksos sa svojim prelepim zalivom i peščanim plažama. Taormina na brdu iznad, sa zadivljujućim pogledom na Jonsko more i vulkan Etnu. Preporuka agencije „Travelland“ su hoteli Alexander, Corallo, Sporting Baia, Borromeo Resort i Villa Esperia. U agenciji su nam rekli da postoji i obilje fakultativnih izleta, koji se organizuju na licu mesta, od kojih je svakako najpoznatiji obilazak sela u kojima su snimani delovi Kopolinog remeg dela, filma „Kum“.

Foto: Wikimedia/Sweetie candykim Foto: Wikimedia/Sweetie candykim

- Istina je da je reč „mafija“ prva asocijacija na Siciliju, ali kada dođete na Siciliju, videćete da od mafije nema ni traga ni glasa – objasnio je sa osmehom Goran Kaličanin. – Samo nepregledni trenuci uživanja u klimi, moru, vinima, sladoledu, najlepšim pastama, plantažama pomorandži i vedrom duhu stanovništva Sicilije. Ako sve to doživite sa 8% popusta za rezervacije do 20. marta, u turističkoj agenciji „Travelland“, onda Sicilija bude još lepša.

Foto: Wikimedia/Mattaurizio Foto: Wikimedia/Mattaurizio

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    16. mart 2015 | 14:52

    Jesu italijani svaka im cast za hranu i ugostiteljstvo!!! NIKAD staru odpad hranu ne serviraju dok germani non stop!! Na sicili sam hteo lasange za veceru i konobar me zamoli da dodjem sutra za rucak jer lasange ne prave uvece a one od rucka bi ga bilo sramota da mi servira to ostqve za kucice i umro bi od srama da im ih da.. Pazi konobar-- !!! Nakon nekoliko dana ista stvar u drugom restoranu gde sam hteo picu za rucak- on me zamolio da preskocim pizzu jer se kod njih prave pice jedu za veceru od 6 pa nadalje i da preko dana nikad ne loze pec. Castio me rucak da bi sacekao da veceram njegovu picu jer je zeleo da iz sicilije odem sa ukusom prave sicilijanske pice a ne one iz brze hrane na parcice-- slicno u rimu gde sam bio cascenjem i ja i zena pice i salatu samo zato sto smo rekli da je hrana super ukusna... Italija hrana i konobari i prodavnice vina i alkoholnih pica gde je dzabe degustacija do 3 pica na skali 1-10 od mene im je 10+* spanci 1-

  • marin zadar

    16. mart 2015 | 11:25

    Mi iz zadra pogotovo kada lebić ili bura puse vidimo italiju

  • milos

    16. mart 2015 | 14:42

    predivna je italija,kulturni ljudi,cista zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA