BIZARNO: Veštačke bebe na usvajanje! (FOTO)

Na sajtu "Reborn Baby Dolls" umetnica Debora King bavi se prodajom replika novorođenih beba namenjenih majkama koje ili ne mogu da imaju svoju decu, ili žale za vremenom kad su njihovi sada već odrasli mezimci došli na svet, pa su se zato odlučile da iz čistog hobija počnu da brinu o veštačkom potomstvu

  • 1

Iako je sredinom devedesetih godina prošlog sve krenulo sa idejom da se zadovolji majčinski instinkt žena koje ne mogu da rađaju, a nisu sasvim sigurne jesu li sposobne da budu dobri roditelji, danas su se stvari otrgle kontroli. Planetom se raširio svojevrsni Reborn Baby pokret i sada neke od dama brinu o mnoštvu umetničkih kopija novorođenih beba iz svoje kolekcije.

Četrdesetdvogodišnja Beki samo je jedna od žena koja je, nakon saznanja da neće moći da ima svoju decu, postala opsednuta ovom pasijom.

- Ne smatram da je ovo čudno ili bizarno. U pitanju je najobičniji hobi - rekla je Beki koja u svojoj kolekciji zasad ima deset Reborn novorođenčadi, od kojih je prvo dobila na poklon za jedan Božić.

Sredinom februara u Teksasu je održan skup majki beba-lutaka, na kojem se kolekcija mogla obogatiti za 50 do 4000 dolara po primerku.

- Ove bebe nisu na prodaju, one se usvajaju - izjavila je jedna od učesnica konvencije.

Dobar deo kolekcionarki ima svoju decu koja su živa, zdrava, ali su porasla i otišla od kuće, pa one na ovaj način ispunjavaju emocionalnu prazninu.

- Svesna sam da ove bebe nisu žive, ali one izgledaju neverovatno stvarno. Kad vaša prava deca odrastu, ja znam da neću ostati sama. Ove bebe će uvek biti tu i imaću nekoga o kome mogu da brinem i zagrlim ga kad god mi je to potrebno - izjavila je Karen, vlasnica 28 veštačkih beba.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    27. decembar 2015 | 23:00

    Zanima me kako da kupim takvu jednu lutku tj kako da usvojim vrlo rado bi da imam jednu takvu nebitna je cena već kako da je kupim kako bi želela da je imam molim vas recite mi il ako bi mogla od vas da je narucim veoma bi vam bila zahvalna i sve pohvale osobama koje ih prave i ko je izmisliti svaka čast najbolje su .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA