Majka troje dece umrla je od raka grlića materice s 28 godina - ovo su simptomi koje je ignorisala

Kada budete pročitali ovu potresnu priču o mladoj majci koja je umrla od raka, odmah ćete otići da se pregladate

  • 24

Amanda But je rodila troje dece, ali iako se nije plašila porođaja bilo ju je strašno strah da uradi test za rak grlića materice. Imala je samo 28 godina. Umrla je od raka grlića materice, upravo one bolesti čije je simptome ignorisala.

Amanda, iz Midlsboroa u Engleskoj, umrla je i iza sebe ostavila Demili (11), Leona (8) i Lukasa (5). Porodica kaže da je "živela za svoju decu".

Butova se strašno plašila da ode na vaginalni bris koji pomaže pri ranom dijagnostikovanju raka grlića materice. Upravo je ova opaka bolest uništavala njeno telo. Saznala je to tek kada se pojavilo zlokobno krvarenje.

Prošlog juna je završila na hemioterapiji ali rečeno joj je da je bolest toliko napredovala da joj je ostalo samo nekoliko nedelja života.

- Plašila sam se da odem na bris. Stidljiva sam. Sada sam bila na dva i znam koliko je to važno. Kada sam rekla Amandi da nemam rak bila je oduševljena. Prezadovoljna je jer devojke idu na preglede - rekla je Amandina rođaka.

Foto-ilustracija: Foter/bubbo.etsy.com Foto-ilustracija: Foter/bubbo.etsy.com

Medi Durant kaže da se pojavio opasan skok u oboljenjima od raka grlića materice kod žena koje su uzrasta od 25 do 29 godina.

Pre nego što je preminula Amanda je obnovila bračne zavete sa suprugom Dejvidom i krstila Demili i Leona.

Nemojte se igrati sa zdravljem. Pregledajte se. Ovo su simptomi ove zlokobne bolesti:

Krvarenje van ciklusa

Krvarenje posle seksa i bilo kakvo neobično krvarenje

Bol u vagini tokom seksa

Tečnost neprijatnog mirisa koja izlazi iz vagine

Bol tokom uriniranja

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petko

    7. april 2015 | 16:57

    Prvo dete je rodila sa 16 god. to je statistički rizična grupa za bolesti u trudnoći ali i kasnije. drugo, kako je uspela na zapadu tri trudnoće a da joj niko nije uradio kolposkopski pregled za sve te godine trudnoće. Ova priča ne pije vodu jer je zapad u pitanju

  • sasa

    7. april 2015 | 19:47

    Moja sestra je umrla od ove opake bolesti takodje u 28.godini i ostavila troje dece.To se dogadja i kod nas ali o tome se ne pise.

  • Ana

    7. april 2015 | 18:44

    Nisam uopste iznenadjena da se to desilo bas na ZAPADU. Zivim u Holandiji i ovde vas tek nakon 30te salju na preglede i to na svakih 5 godina. Pre toga samo ako insistirate. Trudnocu vam vodi babica koja vas I poradja. Ako nemate nikakve komplikacije doktora ni ne vidite. Verujem da vam je sad malo manje cudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA