Kašičica ovog začina na dan TRIPUT brže topi kilograme od bilo koje dijete!

Ovaj začin ima skoro svaka kuća, ali malo ko zna koliko je dobar za zdravlje. No, ono što će vam se posebno dopasti jeste najnovije istraživanje koje je dokazalo da on baš pomaže u mršavljenju, što će nam svakako svima dobro doći da svoju liniju dovedemo u red nakon vaskršnjih praznika

  • 7

Naučnici sa Instituta medicinskih nauka u Iranu “Shahid Sadoughi” otkrili su da osobe koje svakog dana pojedu kašičicu mlevenog kima čak tri puta brže gube na težini od ljudi koji su na dijeti, ali ne konzumiraju taj začin.

U istraživanju je učestvovalo 88 žena sa prekomernom težinom. Sve su žene tokom istraživanja smanjile dnevni unos kalorija za 500 i pratile savete o zdravoj ishrani.

Međutim, polovina ispitanica je svakodnevno jela 3 grama kima u prahu, umešanog u nemasni inezaslađeni jogurt.

Nakon tri meseca, grupa koja je konzumirala kim više je smršala. U proseku su izgubile 1,5 kilogram više od žena koje nisu konzumirale kim. Osim toga, za čak 14 odsto im je bio smanjen udeo masti u telu.

Žene koje nisu jele kim izgubile su oko pet kilograma, a udeo masti spustile za 4,9 odsto.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Taj začin je pomogao i da značajno spuste nivo lošeg holesterola. Naučnici ovaj efekat objašnjavaju time što kim sadrži obilje fitosferola, koji imaju sposobnost apsorpcije holesterola, a sadrži i materije koje ubrzavaju metabolizam.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    13. april 2015 | 18:53

    od danas cu i ja da navalim na kim , ali kardasijan :)

  • The〰Spatula

    13. april 2015 | 15:57

    U--Je... Ja i ti moramo na kim da navalimo... Ako nam on ne pomogne, nista nece :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA