Evo kako da preživite infarkt kad ste sami!

Ovo je veoma jednostavan trik koji treba da zna svaki srčani bolesnik, a nije na odmet ni da ga znaju svi. Ko zna kad može da zatreba

  • 3

Ljudi koji dožive srčani udar tada su uglavnom sami i nema ko da im pomogne. Zato vam donosimo ovaj savet, zlu ne trebalo!

 

Čovek koji doživi infarkt može da pomogne sebi tako što će kašljati, energično, ponovo i ponovo (učestalo). Treba uzeti dubok udah pre svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi.

 

Dah i kašalj se moraju ponavljati svake dve sekunde bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok se ne oseti da srce ponovno kuca normalno.

 

Duboko disanje unosi kiseonik u pluća, a pokreti kašljanja gnječe srce i održavaju cirkulaciju krvi. Pritisak gnječenja srca takođe pomaže vraćanju normalnog ritma. Na ovaj način, žrtve srčanog udara mogu da stignu do bolnice. Podelite ovaj tekst s prijateljima. Možda ćete nekome spasiti život.

 

(Telegraf.rs / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA