Loše ste se ofarbali? Evo kako da popravite stvar!

Iako ste detaljno pratili uputstvo za nanošenje farbe za kosu, ono što ste dobili daleko je od željene nijanse koja vam je "garantovana" na fotografiji sa ambalaže. Ne brinite, ipak nije sve izgubljeno

  • 1

Farbanje kose u kućnoj radinosti, nažalost, često ne završi onako kako smo očekivali. Ako je vaša kosa često tretirana bojama, krta je i tanka, to može znatno uticati na rezultat farbanja.

PROBLEM 1: PRETAMNA BOJA

Želeli ste toplu nijansu čokolade, a završili ste sa zift-crnom, poput Mortiše Adams i sada ste očajni?

Najpre, temeljno operite kosu tako što ćete je bar tri puta šamponirati. To će pomoći da sperete površinski sloj neželjene boje. Za ovo koristite kvalitetan šampon i mlaku vodu i prilikom pranja malo grublje istrljajte vlasište. Ponovite taj proces više puta tokom naredna 24 sata, sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Frizeri savetuju da u šampon dodate i malu količinu sredstva za pranje posuđa i da, nakon ovog tretmana, kosu dobro nahranite maskom kako biste joj vratili hidrantnost i sjaj.

Foto-ilustracija: Foter/metz79 Foto-ilustracija: Foter/metz79

PROBLEM 2: NARANDŽASTI TONOVI

Imali ste na umu predivnu platinasto plavu nijansu, međutim ta transformacija je završila s čudnim narandžasto-žutim pigmentom?

Stručnjaci savetuju da prilikom odabira svetlijih boja odaberete one koje imaju hladan, pepeljasti ton, posebno ako posvetljujete smeđu kosu. Kako biste ublažili crveni podton koji obično imaju prirodne brinete, u danima neposredno nakon neuspelog farbanja koristite isključivo ljubičaste ili plave šampone. Takođe, prilikom feniranja ili peglanja kose, vodite računa o tome da ne koristite najjaču temperaturu kako kosu ne biste dodatno oštetili.

Foto: Foter /  ohsarahrose Foto: Foter / ohsarahrose

Ako ovo ne pomogne, prefarbajte se srodnom bojom koja je za nijansu tamnija od one koja vam nije uspela. Radikalne promene ipak prepustite vašem frizeru.

(Telegraf.rs / Tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UlicaSaDusom

    30. maj 2015 | 14:04

    Hleba je najveci problem e to nama treba! A farba nije toliko potrebna!. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA