Raf Simons novi umetnički direktor Diora

Sedam meseci nakon što je pariski sud osudio čuvenog Džona Galijana zbog antisemitskih izjava i uvreda, francuska modna kuća "Kristijan Dior" imenovala je belgijskog dizajnera Rafa Simonsa (44) na funkciju novog umetničkog direktora

  • 0

Raf Simons predstaviće svoju prvu modnu reviju u julu, navodi se u saopštenju kuće Dior. Simons, koji je od 2005. godine do nedavno dizajnirao modele za Džil Sender, uz Marka Džejkobsa bio je od samog početka jedan od glavnih kandidata za upražnjeno Galijanovo mesto.

- Jedva čekam da uđem u ovu znamenitu kuću, jer Dior predstavlja simbol apsolutne elegancije - izjavio je Simons.

Džon Galijano dobio je otkaz od Diora u martu 2011. godine, svega nekoliko dana uoči predstavljanja njegove kolekcije jesen-zima, nakon što je internetom počeo da kruži video-snimak na kojem se vidi kako kreator vređa goste jednog pariskog kafea i, između ostalog, govori Volim Hitlera.

Galijano je u septembru prošle godine optužen zbog javnog vređanja na verskoj, rasnoj i etničkoj osnovi, ali nije osuđen na zatvorsku kaznu, već mu je sud naložio da, pošto se izvinio, oštećenima isplati simboličnu novčanu odštetu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA