PRESTANITE DA BULJITE U MENE, NEPRIJATNO MI JE: Poruka devojčice s teškom bolešću će vas oboriti s nogu (VIDEO)

Tinejdžerka Tegan Vinsent-Kuk ima cerebralnu paralizu. Svesna toga da njeno stanje vrlo negativno utiče na vršnjake i da oni ne znaju baš najtačnije kako bi prema njoj trebalo da se ophode, ona je odlučila da snimi crtani film u kojem će im objasniti sve

  • 1

Ako ste ikada videli osobu koja pati od cerebralne paralize, sigurno ste primetili da joj je veoma teško da kontroliše pokrete svog tela, koji često bivaju i nevoljni, poput naglih trzaja i grčeva. Takođe, ni govor ovim ljudima baš nije jača strana.

Evo kako dolazi do cerebralne paralize!

Da li je cerebralna paraliza nasledna?

Ali, to ne znači da oni nisu u stanju normalno da razmišljaju, školuju se, rade - baš kao i vi ili mi - ili da ne zavređuju pažnju drugih ljudi i njihovo prijateljstvo i ljubav.

Baš na to je htela da skrene pažnju četrnaestogodišjakinja Tegan Vinsent-Kuk, koja od rođenja ima paralizu koja je zahvatila sva četiri uda, ali je to ne sprečava da živi jedan ispunjen život.

- Ja nisam nepokretna! Ja sam samo drugačije pokretna od vas. Prestanite da zurite u mene, neprijatno mi je! - poručuje svima Tegan.

Pogledajte animirani film koji je sama snimila kako bi vam pokazala da je ona potpuno normalna devojčica, koja je samo malkice drugačija od drugih.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA