ONA JE TA: Ašok Murti otkriva kako izgleda SAVRŠENO ODEVENA MATURANTKINJA! (INTERVJU)

Jedan od naših stilista sa najdužim stažom u ovoj profesiji Ašok Murti otkriva kako treba da izgleda savršeno odevena maturantkinja i objašnjava u čemu devojke najčešće greše kada smišljaju svoju matursku kombinaciju

  • 4

Mnoge devojke mesecima pre mature smišljaju svoju odevnu kombinaciju za to svečano veče kada, logično, žele da izgledaju bolje nego ikada. Međutim, čak i kada naprave konačan izbor, nisu sigurne da li je baš to dovoljno upečatljivo i neponovljivo.

Izbacili su je s maturske večeri jer joj je haljina previše seksi! Šta vi mislite? (FOTO)

MUKICA: Jedva je smogao hrabrosti da je pita da ide s njim na matursko veče. Njen odgovor ga je šokirao! (VIDEO)

A I GAĆICE JE OSTAVILA KOD KUĆE: Zbog ove haljine su tinejdžerku izbacili sa maturske večeri (FOTO)

Za sve neodlučne kojima bi savet profesionalca došao kao slamka spasa, jedan od naših najpoznatijih stilista Ašok Murti dao je krajnje jednostavno rešenje. Na pitanje kako bi po njemu trebalo da izgleda devojka na pragu punoletstva koja upravo odlazi na maturu, Ašok odgovara:

- Baš kao Antonina Petković na ovoj fotografiji!

Foto: Antonina Petković Foto: Antonina Petković

A onda je usledilo i objašnjenje.

- Antonina Petković je srpska manekenka koja gradi ozbiljnu inostranu karijeru i koja je, samim tim, bila u prilici da za svoje matursko veče izabere bilo koju od "glamuroznih" haljina koje svakodnevno nosi na pistama širom sveta. Međutim, ona je za svoje matursko veče koje se, da podsetim, dešava samo jednom, odabrala tzv. malu crnu haljinu.

- Ne ulazim u to zašto je i kako Antonina izabrala baš ovaj model haljine, ali meni je on lično fantastičan jer je mladalački i klasičan u isto vreme, komotan i elegantan i, ono što smatram najvećim komplimentom, krajnje personalizovan. Naime, iz njenog izbora se vidi da je Antonina duhovita i komunikativna ososba, neopterećena seksualnošću "na izvol'te", kulturna, inteligentna i samosvesna mlada žena. Dakle, najimpresivnije je to što je za matursku zabavu Antonina odlučila da ostane dosledna sebi, sa malim kompromisom koji je zahtevao da "pomiri" svoju svakodnevnu odeću sa onim što jedan svečani skup podrazumeva.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Postoji li nešto što je bez obzira na aktuelne trendove uvek promašaj?

- Sve što je pretenciozno u ideji, a trapavo u izvedbi, sve što devojku čini pre (najčešće) seksualnim objektom nego individuom, je apsolutni promašaj. Postoje dve stvari koje treba da imaju na umu kada se odlučuju za ono što će staviti na sebe te večeri - prvo, da budu objektivne prema svim ograničenjima, ali i prednostima koje im je priroda dala i - drugo, da ne smeju da upadnu u zamku u kojoj odeća nosi njih, a ne obrnuto.

Mature su večernja svečanost. Koja je to paleta boja koje treba birati za takvu pirliku, a koje bi trebalo zaobilaziti?

- U načelu sve pastelne boje su idealne, crna je sigurno rešenje, ali i naglašeni tonaliteti crvene, plave ili ljubičaste... Po pravilima lepog oblačenja (ali i zdravog razuma) treba izbegavati belu, svaki "dnevni" tonalitet koji nije podržan skupim materijalom (npr. tzv "nude" boja koja je savršeno prikladna u čipki, ali ne i u lanu...) ili suviše jake dezene koji podsećaju na odeću za plažu.

Foto-ilustracija: Foter/{Salt of the Earth} Foto-ilustracija: Foter/{Salt of the Earth}

Da li je konačno prošlo vreme sjajnih satenskih haljina koje poslednjih godina redovno bodu oči u defileima maturskih parova?

- Jeftini saten je jedan od onih materijala koji daju trenutnu iluziju "glamura", a sjajni materijali koji nisu kvalitetni odmah pokazuju sve svoje manjkavosti i postaju idealno pakovanje za estetiku bede. Međutim, ako uzmemo u obzir materijalnu situaciju u Srbiji i "bombardovanje" jeftinom estetikom sa svih strana, plašim se da ćemo sjajni, sintetički saten gledati još neko vreme.

Foto-ilustracija: Foter/tironasarah Foto-ilustracija: Foter/tironasarah

Večita dilema devojaka koje se ne osećaju prijatno na visokim potpeticama jeste - da li su baletanke dovoljno svečane?

- Ima baletanki koje su sasvim adekvatne i za svečane prilike, uostalom, o tome govori i njihova geneza koja kreće od cipela za balsko plesanje. Takođe, devojke koje izaberu visoku potpeticu kao jedini izbor obično su posle prvih pola sata uglavnom prikovane za stolice, a matursko veče treba da posluži, valjda, i provodu koji podrazumeva igranje. Zaključak: devojke sa ravnom obućom možda nisu najatraktivnije u trenutku kada matura počne, ali su zato u grupi onih koje su bile najzapaženije na podijumu za ples.

Foto: Promo Foto: Promo

Da od vas neka maturantkinja zatraži pomoć u pet do dvanaest jer joj je iz nekog razloga plan za odevnu kombinaciju propao, kako biste je "spasili"?

- Rekao bih joj: prvo, odredi koji je to komad odeće iz tvoje svakodnevne garderobe za koji znaš da ti najbolje stoji. Zatim, potraži identičan ili veoma sličan komad, ali u materijalu koji izgleda svečano (npr. najbolje ti stoje tvoje "skinny" farmerke - nadji takav model uskih crnih pantalona od finog štofa ili pamučnog satena.

Drugo, nadji gornji deo koji može da izgleda svečano (top ili bluza) u boji koja se logično kombinuje sa delom koji si odredila kao "svoj idealni komad“.

Treće, izaberi adekvatnu obuću.

Četvrto, prikupi sav upečatljiv nakit kojeg u tom trenutku možeš da se dokopaš i isprobaj ga na svojoj kombinaciji u svim varijantama. Što je osnovna kombinacija jednostavnija, možete biti smelije u izboru nakita. Isto važi i za torbicu.

Peto, sve prethodno možeš i da pozajmiš, ali ne žali novac za odličnu šminku i frizuru. Predlog - nepretenciozno isfenirana ili pokupljena kosa, crveni ruž, odličan ten, ajlajner, maskara i veštačke trepavice, koje su u ovom slučaju sasvim ok.

Idi na maturu, zablistaj i uživaj!

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    11. jun 2015 | 18:42

    jedini pravi stilista, odlican tekst, odlicni saveti, profesionalno, strucno... Bez prenemaganja, kao neki....

  • TK

    11. jun 2015 | 15:28

    Odlican tekst.

  • Maja

    11. jun 2015 | 19:00

    Ja sam na maturi nosila obicnu belu haljinu,ali sam preko ramena stavila dugacak sal boje mesa i tanak zlatni kais,nemam velike grudi pa je sal to prekrio ali sam otkrila lepe noge,nosila sam cipele na visoku stiklu ali mi nisu smetale da celu noc igram,celu noc sam provela na stiklama i bilo mi je extra :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA