Pet magičnih trikova da imate SEKSI USNE bez silikona

Otkrivamo vam male i jednostavne trikove koji će učiniti da vaše usne izgledaju besprekorno u samo par poteza

  • 8

Vrhunski šminkeri znaju kako da šminkom prekriju brojne nedostatke na ženskom licu ili ih modifikuju tako da se golim okom uopšte ne vide.

A evo koje se to optičke varke šminkom mogu postići kada je u pitanju izgled vaših usana.

Piling i nega

Koži na usnama potrebni su nega i osveženje baš kao i koži vašeg lica. Uradite povremeno piling tako što ćete pastom za zube preći i preko usana ili sami napravite piling od meda i smeđeg šećera. Nakon ovog tretmana obavezno nanesite neki masniji balzam za usne.

"Pomeranje" kontura

Pre šminkanja, nanesite belu olovku za usne odmah iznad gornje ivice usana i dobro je utapkajte prstom tako da se ne vide oštre ivice. Tako ćete trenutno vizuelno povećati svoje usne. Potom olovkom u boji ruža iscrtajte konture, prelazeći prirodnu ivicu svojih usana na onim mestima gde želite da ih povećate, ali ne pretjerujte.

Foto: Petar Lazović Foto: Petar Lazović

 

Svetle boje i sjajevi

Nakon što ste iscrtali usne, nanesite ruž i za to birajte svetle nijanse jer tamnije vizuelno smanjuju usne. Takođe, možete u kombinaciji s olovkom koristiti i takozvane 3D sjajeve, a najbolje bi bilo da potražite sjajeve sa oznakom "plump" koji su posebno pravljeni sa namenom da usne učine punijim.

Ombre efekat

Prošlogodišnji hit u farbanju kose preselio se među šminkere jer je veoma efektan kada se žele blago napućene usne. Potrebne su vam dve nijanse jedne boje ruža - jedna tamnija i jedna nešto svetlija. Tamnu kao osnovu nanesite na cele usne, a zatim po sredini donje usne nanesite svetliju varijantu.

Foto: Petar Lazović Foto: Petar Lazović

Dodir hajlajtera

Kada završite sa šminkanjem, ovlaš nanesite svetlucavi tečni puder ili hajlajter u kamenu na srcoliki pregib iznad gornje usne. To će vašim usnama pružiti zavodljiviji i sočniji izgled.

(Telegraf.rs / Mojportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ninocka

    12. jun 2015 | 14:40

    E nema sanse ako su vam usne prirodno tanke, ali bas nista ne moze da se uradi... Tu je silikon pravo resenje, ali ukoliko imate dobrog hirurga, koji ce to uraditi tako da niko ne primeti da ste nesto radili, osim onih koji vas dugo znaju.

  • Haha

    12. jun 2015 | 12:25

    Mislite seksi ko mimi oro?

  • Jata

    13. jun 2015 | 18:13

    Ma natrljajte ljutom paprikom i da vidis senzacije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA