Pet načina da vam koža na leđima bude kao bebina guza

Lepa i glatka leđa mogu lako postati vaš letnji adut, uz svega nekoliko promena u vašoj svakodnevnoj rutini

  • 0

Leto je idealno doba godine za majice i haljine s otvorenim leđima, ali pogled na gola leđa mogu pokvariti sitne bubuljice s kojima se žene neretko bore na tom ovom delu tela.

Donosimo vam pet najčešćih razloga pojave mitisera na leđima i isto toliko jednostavnih načina kako da ih se rešite.

Proizvodi za negu koje koristite zatvaraju vam pore

Bogato mleko za telo, ulje za masažu kao i krema za sunčanje mogu podstaći nastanak mitisera jer leti zapušavaju pore.

Rešenje: Za zaštitu od sunca koristite kremu nemasne strukture ili onu koja se brzo suši i lako upija. Takođe, tokom leta mleko za telo zamenite losionom jer sadrži manje ulja, a podjednako dobro hidrira kožu. Ako idete na masažu, zamolite svoju maserku da za tretman koristi losion ili gel.

Foto-ilustracija: Nejron/http://www.stockfreeimages.com Foto-ilustracija: Nejron/http://www.stockfreeimages.com

Materijali odeće koju nosite iritiraju kožu

Ovo se pogotovo odnosi na odeću u kojoj vežbate, a koja je najčešće izrađena od veštačkih materijala (sintetika). Ispod ovakvih materijala veća je verovatnoća pojave iritacija na koži zbog otežane regulacije temperature tela.

Rešenje: Za potrebe vežbanja, ali i za sve ostale prilike, trudite se da birate odeću od prirodnih materijala (pamuk, lan).

Genetski ste skloni pojavi bubuljica

Ako vam je vaša mama pričala kako je i ona kao devojka imala problem sa mitiserima na leđima, onda je moguće da jednostavno imate predispozicije za ovakvu kožu.

Rešenje: Za vas definitivno nisu popularni "In-shower" proizvodi koji imaju objedinjeno dejstvo kupke i mleka za telo. Probajte da koristite sredstvo za tuširanje koje u sebi sadrži benzil peroksid. Sredstva koja se ispiraju obično manje iritiraju kožu od onih koja se u mikročesticama zadržavaju na njenoj površini.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Leđima ne posvećujete dovoljno nege

Možda vam se čini da, samim tim što se tuširate, to činite svakodnevno. Međutim, nakupljena prljavština može danima da ostane na vašim leđima jer tokom običnog tuširanja teže dosežete do ove regije.

Rešenje: Koži leđa potrebna je nega isto kao i koži lica. Zato dva puta nedeljno uradite piling celih leđa i za to koristite prirodne preparate, po mogućnosti sa dodatkom morske soli. I svakako, vodite računa da preparati koje nanosite na sveže pilingovanu kožu budu prilagođeni mešovitoj koži.

Jedete hranu koja nije dobra za vašu kožu

Dermatolozi kažu da je ono što je dobro za vaše srce, dobro i za kožu. To znači da bi, ako želite glatku i baršunastu kožu, trebalo da izbegavate slatkiše, brzu, konzervisanu i hranu punu štetnih aditiva.

Rešenje: Probajte da preko leta korigujete ishranu. Neka vam obroci budu uravnoteženi i po količini i po sastavu, a neka dominiraju bareno povrće sveže voće.

(Telegraf.rs / Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA