10 trikova da odećom sakrijete svoju pravu kilažu

Vodeći se izrekom da je "lepota u oku posmatrača", iskoristite garderobu za stvaranje optičkih varki, zbog kojih ćete onome ko vas gleda delovati zgodno i vitko, čak i ako to nije u stvarnosti slučaj

  • 4

Garderoba može biti veoma korisno sredstvo za prividno skidanje kilograma, ali nekad nismo baš najsigurniji šta bi trebalo nositi i kombinovati kako bismo postigli taj efekat.

Zato vam donosimo deset proverenih trikova koje bi trebalo da primenjujete u oblačenju ako želite da delujete vitkije.

Izbegavajte naborane pantalone

Nabori debljaju, zato nosite pantalone čije su nogavice ravne jer će one učiniti da vaše noge vizuelno deluju duže. Zbog toga ćete ljudima delovati viši i proporcionalniji.

Pokažite ramena

Gola ramena odlično pomažu da pažnju posmatrača skrenete sa "kritičnijih" delova tela. Nosite topove bez bretela, majice sa "barka" izrezom, one asimetrične "na jedno rame" ili bilo koji model koji razgolićuje ramena.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net

Zavrnite rukave na majici

Kako biste naglasili najmršaviji deo ruku (od lakta do zgloba) i stvorili sveukupan utisak vitkijeg tela, podvrnite rukave na košulji ili prosto birate majice s tri četvrt dužinom rukava.

Nosite veš za oblikovanje tela

Kako biste prikrili stomačić i jastučiće u predelu struka, nosite bodije ili steznike (duboke gaće koje pokrivaju bedra ili sežu do grudi) koji imaju oznaku "shape". Ovaj veš je izrađen od specijalnih rastegljivih materijala koji oblikuju telo i savršeno "raspoređuju" vaše viškove.

Nosite odgovarajuće brushaltere

Najčešći propust žena kada je u pitanju odevanje tiče se brushaltera - nose one sa prelabavim delom na leđima ili one čije se korpe usecaju u kožu. Ove greške ističu vaše "šlaufčiće" na leđima a to je naknadno teško prikriti bilo kakvom garderobom.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Noge premazujte shimmerom

Kako bi prikrile celulit, mnoge žene nose najlon čarape sa likrom u boji kože, ali sa njima rizikujete da vaša kompletna kombinacija deluje jeftino. Umesto toga, poslužite se šimerom koji inače koristite za lice i vrat. Nanesite ga u bogatom sloju po sredini nogu što će učiniti da deluju savršeno glatke i vitke.

Nosite dublje izreze oko vrata

Niko nema salo u predelu dekoltea i zato su majice sa većim izrezom odličan način da posmatraču delujete mršavije. Ako imate velike grudi nosite V izrez, dok je za žene sa malim grudima najbolje da biraju okrugli izrez.

Pametno kombinujte modne dodatke

Koristite upadljive i dominantne uzorke i modne dodatke koji će vam pomoći da jasno stavite naglasak na ono najbolje na vama. Na primer, ako ste "najjači" oko struka, stavite masivnu ogrlicu oko vrata ili nosite pantalone s uzorkom jer ćete tako odvratiti pažnju sa srednjeg dela tela.

Foto-ilustracija: Foter/InExtremiss Foto-ilustracija: Foter/InExtremiss

Nosite farmerke od tamnog teksasa

Svetle farmerke, pogotovu one čiji je teksas po sredini izbeljen, vizuelno će uvećati obim vaših butina. Zato birajte što tamniji džins, po mugućnosti ne tretiran. Takođe, izbegavajte modele s niskim strukom iz kojih vam leti lako može ispasti "škembe" i nosite one s višim strukom koje sužavaju bedra i noge.

Nosite majice i tunike koje sužavaju

Ukoliko imate višak kilograma, tokom leta je najbolje da nosite majice, tunike ili haljine koje su sečene ispod grudi (kod mnogih žena to je najuži deo tela) koje se odatle šire. Stomak ćete takođe prikriti ako majicu ne uvučete u pantalone ili suknju već je nosite preko njih.

(Telegraf.rs / Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA